Til hovedinnhold
frukt og grønt

Mettende søtpotetsalat med fetaost og harissadressing

Har du lyst på en mettende salat med masse herlige smaker? Da skal du lage søtpotetsalat med fetaost og granateple. Perfekt til middag og på koldtbord.

Mettende søtpotetsalat med fetaost og harissadressing

1t / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

store søtpoteter

olivenolje

salt og pepper (etter smak)

kokte grønne linser

granateple

ristede hasselnøtter

fetaost

vårløk

Dette trenger du til harissa-dressing:

røde chili

røde paprika

hvitløk (hakket)

salt

malt spisskummen

malt koriander

olivenolje

akasiehonning

sitronsaft

revet sitronskall

Fremgangsmetode

Forvarm ovnen til 175 grader.
Skrell søtpotetene og kutt dem i terninger. Ha søtpotetene på et bakebrett og sprinkle over olivenolje, salt og pepper. Bak dem i ovnen i cirka 40 minutter til søtpotetene er møre.
Skyll linsene godt i rennende vann.
Del granateplet i to, og rens ut kjernene.
Rist hasselnøttene i en varm panne til det tynne skallet løsner. Gni av skallet.
Del fetaosten i terninger og finhakk vårløken.
Ha alle ingrediensene i en salatbolle og bland godt. Server med harissa-dressingen ved siden av.

Slik lager du harissa-dressing

Forvarm ovnen til 250 grader.
Del chili og paprika i to og fjern frøene.
Legg paprika og chili med skinnsiden opp på et bakebrett og grill dem til skinnet blir helt svart.
Legg paprika og chili i en skål dekket med plastfolie og la det stå i ca. 10 minutter før du drar av skinnet.
Kjør paprika, chili, hvitløk, salt, spisskummen, koriander og olje til en tykk harissa-saus i en hurtigmikser.
Ha i honning og smak til med sitron. Juster ev. tykkelsen med litt mer olje.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆