Til hovedinnhold
frukt og grønt

Saltkokte kanaripoteter med rød og grønn mojosaus

Enten du gleder deg til å dra på ferie, eller drømmer deg tilbake til Gran Canaria; saltkokte kanaripoteter med rød og grønn mojosaus er perfekt på tapasbordet.

Saltkokte kanaripoteter med rød og grønn mojosaus

30min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

små poteter (med skall)

havsalt

Dette trenger du til rød mojosaus:

grillet paprika

hvitløk (grovhakket)

salt

spisskummen

røkt paprikapulver

sherryeddik

Extra virgin olivenolje

Dette trenger du til grønn mojosaus:

sherryeddik

hvitløk (grovhakket)

salt

spisskummen

frisk koriander (blader og stilker)

Extra virgin olivenolje

Fremgangsmetode

Legg potetene i en gryte. Hell på vann slik at det akkurat dekker potetene. Tilsett saltet. Kok opp og senk temperaturen til medium umiddelbart etter oppkok. La det småkoke til potetene er møre.
Hell av nesten alt vannet, la det være igjen 1 cm. vann i gryten.
Sett gryten tilbake på platen og kok opp. Senk temperaturen til lav etter oppkok. Saltet skal nå krystallisere seg rundt potetene og saltet legger seg som et fint lag rundt skallet. Vannet fordamper etter ca. fem minutter.
Ta gryten av platen og dekk den med et kjøkkenhåndkle. La stå i ti minutter.

Slik lager du mojosauser

Ha alle ingrediensene, unntatt oljen, til den røde mojosausen i en beholder. Miks med en stavmikser mens du sper med olje. Smak til med salt.
Lag den grønne mojosausen på samme måte.
Server de saltkokte kanaripotetene med de to mojosausene.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆