

Kjøleskapsgrøt spises kald og får en herlig kremete konsistens. Siden kjøleskapsgrøt trenger litt tid for å få satt seg er dette den ultimate frokosten for travle morgener.
Sett av litt tid om kvelden til å lage neste morgens frokost. Du kan gjerne lage flere porsjoner av gange, for disse holder seg et par dager i kjøleskap med lokk.
Overraskende lett å lage
Kjøleskapsgrøten består hovedsakelig av havregryn som i en vanlig havregrøt, og får den kremete konsistensen av gresk yoghurt og melk. For å gi den en fastere konsistens har vi tilsatt litt chiafrø, som sveller i væske og virker som et tykningsmiddel.

I en kjøleskapsgrøt vil det bidra til en fastere og litt mer puddingaktig konsistens, som gjør den ekstra god å spise kald.
I tillegg til å ha supre egenskaper i kjøleskapsgrøt er chiafrø det som gjerne ofte omtales som supermat. Chiafrø er en av de beste plantekildene til omega-3 vi har, og er bra kilde til fiber og dermed godt for fordøyelsen. Så litt chiafrø i kjøleskapsgrøten gjør den ekstra næringsrik.

Her har vi laget en ganske klassisk versjon av kjøleskapsgrøt, med smak av vanilje og kanel. Vi topper den med friske bær for å gi den litt ekstra smak og farge.

Mange variasjoner av kjøleskapsgrøt
Med denne oppskriften som utgangspunkt finnes det uendelige variasjonsmuligheter både til innhold og topping. Hva med å prøve noen av disse smakskombinasjonene til kjøleskapsgrøt?
- Kakaopulver og peanøttsmør, toppet med hakkede nøter
- Raspet eple, toppet med mandler
- Raspet gulrot og rosiner
- Mangobiter og revet kokos
- Banan og sjokoladebiter for en dessertvariant
Et hurtigtips!
Ikke tid til å vente hele natten? Konsistensen har satt seg etter 3-4 timer, så du kan fint lage kjøleskapsgrøt på morgenen og spise til lunsj.
Lag grøten i glass- eller plastbeholdere med lokk så er den enkel å ta med seg i farta. Kjøleskapsgrøt egner seg også utmerket som et mellommåltid mellom lunsj og middag, eller som et energipåfyll før eller etter trening.
Kilde: Bramat.no

Chiafrø kommer fra en plante i myntefamilien, og er mye dyrket i Sør-Amerika. Chiafrø sveller i væske og gir kjøleskapsgrøten en fast og fin konsistens.
Kjøleskapsgrøt med chiafrø, kanel og vanilje
Dette trenger du til en stor eller to små porsjoner:
- 1 dl havregryn
- 1 dl gresk yoghurt
- 1 ½ dl melk
- 1 ss chiafrø
- ½ ts vaniljepulver
- ½ ts kanel
- 1 klype salt
- 1 ss flytende honning
Topping:
Friske bær og granateplekjerner
Slik gjør du:
- Rør sammen havregryn, gresk yoghurt, melk og chiafrø i en bolle.
- Tilsett vanilje, kanel, salt og flytende honning. Bland godt sammen.
- Legg røren over i ett stort eller to mindre glass med lokk og sett i kjøleskapet over natten.
- På morgenen rører du rundt i grøten, og topper med friske bær.