Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Det beste tilbehøret til skalldyr

Pimp opp skalldyrfatet med nytt tilbehør; avokadokrem, chilimajones, sitrusdipp og dilldressing.

Det beste tilbehøret til skalldyr

30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Superenkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til dilldressing:

finhakket dill

majones

lettrømme

sitronsaft

salt og pepper (smak til)

Dette trenger du til chilimajones:

dijonsennep

ferskpresset sitronsaft

egg

rød chili (grovhakket)

hvitløk (grovhakket)

solsikkeolje (Det kan være du trenger mer. Det kommer an på størrelsen på egget)

Dette trenger du til sitrusdipp:

créme fraîche

sitron (finrevet skall og saft)

lime (finrevet skall og saft)

finhakket gressløk

hvitløk (finhakket)

salt og pepper (smak til)

Dette trenger du til avokadokrem:

avokadoer (modne)

créme fraîche

sitronsaft

salt og pepper (smak til)

Fremgangsmetode

Slik lager du dilldressing
Finhakk dill. Bland med majones og rømme.
Smak til med sitron, salt og pepper.

Slik lager du chilimajones

Ha sennep, sitronsaft og et helt egg i en høy beholder.
Tilsett chili og hvitløk.
Bruk stavmikser. Spe med oljen til du har en tykk og rosa majones.

Slik lager du sitrusdipp

Bland Crème fraîche, sitrusskall og –saft, gressløk og hvitløk. Smak til med salt og pepper. Den skal være svært syrlig.
Sett kjølig en times tid før servering.

Slik lager du avokadokrem

Del avokadoene i terninger. Ha dette i en bolle med crème fraîche og sitronsaft. Blend med stavmikser til du har en glatt og fin krem.
Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆