Nå vil alle ha lakris! Lakris er ikke bare kjempegodt godteri, lakris funker også som krydder i maten. Eneste problemet er at det kan være vanskelig å få tak i rent lakrispulver.

Heldigvis ligger løsningen overraskende nær – i godterihyllene i butikken. Der finner du en liten boks som har vært solgt i Norge siden 1970-tallet, nemlig Hockeypulver (tidligere kjent som Hockeysnus).

Lakris som krydder

Lakris er et naturlig søtt krydder som strekkes ut av roten på lakrisplanten.  Lakris er faktisk 40 ganger så søtt som vanlig sukker.

I Danmark har trenden med lakris vart i flere år og det er den unge gründeren Johan Bülow som står bak den nye bølgen av lakriselskere. Hans kreative lakriskonfekter har fått hele Norden til å dåne av fryd. 

Verdens beste kamskjell

Kamskjell er en eksklusiv råvare som må behandles med respekt og varsomhet.

Vi har noen av de aller flotteste kamskjellene i verden, og du vil kanskje tro at det å hive litt godteri på dem vil ødelegge dem?

Absolutt ikke. Saltet fra saltlakrisen fungere som krydder, mens sukkeret i Hockeypulveret karamelliserer hinnen på kamskjellet.

Et lite dryss Hockeypulver på et kamskjell eller på et andebryst fremhever smaken på råvaren.

Prøv det, da vel!

Friskt tilbehør

For å forsterke lakrissmaken, er fennikel et godt tilbehør. Men man trenger også noe friskt.

<<PRØV OGSÅ: LAG EN SALAT SOM VIRKELIG METTER MED TRENDOSTEN HALLOUMI>>

Grønne epler marinert i sitron- og appelsinsaft gir akkurat den friskheten du trenger sammen med de søte skjellene og den kule lakrissmaken.

Dette er den perfekte forretten. 

Lakris og kamskjell er fantastisk kombinasjon- Slik får du den helt riktige lakrissmaken på kamskjellene, med en ingrediens du finner i butikken.

Kamskjell og lakris er en perfekt kombinasjon. Hockeypulver gir kamskjellene er karamellisert skorpe som gir forretten det lille ekstra.

KAMSKJELL MED LAKRIS OG FENNIKEL

Dette trenger du til 4 personer:

 • 8 kamskjellmuskler
 • 1 boks Hockeypulver
 • 1 stor fennikel
 • 2 grønne epler
 • Extra virgin olivenolje
 • 1 sitron
 • 1 appelsin

 

Slik gjør du:

 1. Snitt kamskjellene forsiktig på begge flater slik at du har et fint rutemønster. Pass på å ikke snitte for dypt.
 2. Riv epler med skallet på og legg dem i en bolle med saften fra appelsin og sitron.
 3. Skjær fennikelen i tynne skiver. Behold ”busken” og bruk denne som pynt på retten.
 4. Krydre kamskjellene på begge flater med et dryss hockeypulver.
 5. Varm en panne med litt olje. Når den er varm, legger du kamskjellene i pannen. Stek i ca. 20 sekunder på hver side. Pass på at det ikke blir for varmt, da svir sukkeret i Hockeypulveret seg.
 6. Legg fennikel på en tallerken, så eplestavene og kamskjell på toppen. Få med litt av sitrusmarinaden og hell noen dråper god olivenolje over. 

Se flere oppskrifter med skalldyr