Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Paella med skalldyr og norske råvarer

En raus gryte paella gir sydenstemning uansett årstid. Oppskrift på supersaftig paella med fisk og skalldyr; perfekt til å drømme seg bort til sommer og sol!

Paella med skalldyr og norske råvarer

50min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

extra virgin olivenolje

knust hvitløk

finhakket løk

tomater (delt i to, fjern frø og grovhakk kjøttet)

rød paprika (finhakket)

paprikapulver

safrantråder

rosmarin (liten)

hvitvin (kan ersattes med en skvis sitronsaft eller eddik i 2 dl vann)

kyllingkraft (eller grønnsakskraft)

arborioris (eller annen rundkornet ris)

nett blåskjell (økologiske)

reker

brosmefilet (delt i 8 stykker)

Fremgangsmetode

Start med å finne frem en paellapanne eller en stor og bred panne.
Varm oljen og tilsett løk, hvitløk, paprika og tomater. La dette surre til du oppnår en dyp rødfarge. Det kan ta 10-15 minutter. Nå tilsetter du safran, rosmarin og parikapulver.
Tilsett risen og rør godt. Hell over vin og kraft og la dette stå på lav varme uten lokk. Etter 20 minutter, eller når risen har absorbert væsken, skrur du opp varmen i noen minutter. Dette for å få krønsj i bunnen av pannen.
Legg på fiskestykkene og blåskjellene.
Slå av varmen og legg reker på toppen. Legg på lokk eller folie og la dette stå og trekke i fem minutter før servering.
Tips! Skal du virkelig flotte deg legger du på fire kokte norske sjøkreps på samme tid som rekene.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆