Til hovedinnhold
fisk og sjømat

3 sauser som rocker opp skalldyrfatet

Hvorfor ikke prøve noen nye sauser og dipper neste gang du skal servere skalldyr?

3 sauser som rocker opp skalldyrfatet

10min / 1min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

hummer (klørne for seg og halen delt i to)

kongekrabbe (beina, delt ved leddene og skåret i to på langs)

ferske kamskjell (gjerne servert rå skåret i tynne skiver med en dråpe olivenolje på)

sjøkreps (eller krabbeklør)

reker

Dette trenger du til Smørsaus med sitron:

olivenolje

finhakket hvitløk

finhakket sjalottløk

tørr hvitvin

kremfløte

kaldt smør

sitron (saften)

finhakket dill

salt og pepper

Dette trenger du til Cocktailsaus:

ketsjup

Worcestershiresaus

sitronsaft

revet pepperrot

Dette trenger du til Chimichurri:

finhakket bladpersille

hakket basilikum

god olivenolje

rødvinseddik (smak til)

finhakket hvitløk (smak til)

chiliflak (smak til)

sitronsaft (smak til)

salt og pepper (smak til)

Fremgangsmetode

Fordel skalldyrene på et fat med knust is. Del opp sitron, lime og litt dill og dander sammen med skalldyrene. Server skåler med saus ved siden av. Server gjerne et godt brød ved siden av.

Slik lager du smørsaus

Ha litt olivenolje i en stekepanne og stek hvitløk og sjalottløk over svak varme til de er myke. Ha i hvitvin og kok videre over medium varme i cirka 4 minutter.
Ta stekepannen av varmen og rør inn smøret.
Ha pannen tilbake på varmen og ha i kremfløte. Varm opp til det nesten koker og ta stekepannen av varmen.
Ha i sitronsaft og dill. Smak til med salt og pepper.

Slik lager du cocktailsaus

Bland alle ingrediensene godt. Smak til med pepperrot.

Slik lager du chimichurri

Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og kjør til du får en jevn saus. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
La sausen stå og trekke i romtemperatur i minst en halvtime, slik at de gode smakene får satt seg.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆