Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Sjøkreps på grillen

Sjøkreps er en eksklusiv og smakfull råvare som må behandles med kjærlighet og forsiktighet. Her får du trinn for trinn-beskrivelse av hvordan du får gode sjøkreps på grillen.

Sjøkreps på grillen

10min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

sjøkreps (evt. 10)

mykt smør

finhakket hvitløk

finhakket estragon

finhakket persille

finrevet sitronskall

sitronsaft

flaksalt

nykvernet pepper

Fremgangsmetode

Kjøp levende sjøkreps hvis det er mulig. For å ta livet av dem skånsomt, koker du dem kjapt i en kjele kokende vann (med hodet først) et par minutter. Avkjøl dem i isvann.
Bruk en skarp kniv og del hver sjøkreps på langs. Legg dem med buken på fjølen. Start med hodet og del jevnt nedover mot halen. Del dem slik at de akkurat henger sammen.
Fjern tarmen som ligger langs ryggen. Den lar seg lett fjerne med en knivspiss. Brett sjøkrepsen åpen som en sommerfugl
Hold de delte sjøkrepsene kjølig og tildekket da skalldyr lett blir skjemt i varmen.
Bland krydderurter og smør, og smør hver snittflate med miksen. Sørg for at hver sjøkreps får en god spiseskje med kryddersmør.
Sørg for å ha en varm grill og legg skallsiden ned mot grillen. La dem ligge der i 10 minutter. Er sjøkrepsene store, bør de ligge et par minutter til.
Sjekk med en skarp kniv om kjøttet er ferdig. Ikke stikk i kjøttet, men på innsiden av skallet. Kjøttfargen skal gå fra blank og lett gjennomsiktig til hvitt, men vær på vakt for ikke å oversteke kjøttet. Det tørker lett ut.
Server sjøkrepsene med deilig brød til og kanskje en grønn salat. Herlig og smakfull sommermat for store og små.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆