Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Slik deler du hummer

Synes du det er skummelt å dele en hel hummer? Her får du tips til hvordan du deler hummer og gratinerer den i herlig sitron og Gruyère.

Slik deler du hummer

10min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

2 porsjoner

hummer (delt i to)

vårløk

hvitløk

chili

sitron (saften)

nøytral olje

meierismør

gruyère

Fremgangsmetode

Stikk kniven i krysset ved halen. Bruk litt kraft for å komme gjennom skallet.
Når du har har skåret hummerhalen i to opp til hodet, snur du hummeren slik at hodet er mot deg. Skjær hodet, akkurat der det har et T-kryss, og videre til hele hummeren er delt i to på langs.
Øverst i hodet, rett bak øynene finner du en liten bruskpose som kalles paven. Dette er magesekken til hummeren, og må fjernes. Ta tak i bruskposen og dra den ut. Resten av hummeren kan spises.
Fjern til slutt tarmen, som er den grå strengen som ligger langs ryggen.
Når du har delt hummeren i to, kan du gratinerer den i ovnen med sitron, smør og Guyère-ost.
Kjør vårløk, hvitløk, chili, sitronsaft og litt olje med en stavmikser og bland inn smør. Bland godt slik at smøret blir godt og grønt.
Smør et tynt lag med kryddersmør utover hummerkjøttet og topp med finrevet gruyère.
Gratiner hummeren et par minutter i ovnen slik at smøret smelter og osten får en gyllen skorpe.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆