SMØRSTEKTE SCAMPI MED SITRON OG PERSILLE

Porsjoner: 4-6

Tid: 20 min.

  • 20 rå scampi, velg helst miljøsertifiserte scampi
  • 110 g smeltet smør
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss sitronsaft
  • ½ ts Basilico italiensk krydderblanding
  • ½ ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 2 ss frisk persille

 

Slik gjør du:

  1. Tin scampiene varsomt, helst i kjøleskap over natten. Skrell dem og sett til side.
  2. Sett ovnen på 180 grader.
  3. Bland, smør, hvitløk, sitron og krydder i en bolle.
  4. Ha scampiene på et stekebrett med bakepapir og hell over smørblandingen.
  5. Bak i ovnen til scampiene er blitt rosa og gjennomstekt, ca. 8 minutter.
  6. Strø over persille og server med en gang.

Godt tilbehør!

Rømme eller Crème Fraîche tilsatt et par dråper sitron smaker nydelig til.

Se flere oppskrifter med skalldyr