SMØRSTEKTE SCAMPI MED SITRON OG PERSILLE
Porsjoner: 4-6
Tid: 20 min.
- 20 rå scampi, velg helst miljøsertifiserte scampi
- 110 g smeltet smør
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 2 ss sitronsaft
- ½ ts Basilico italiensk krydderblanding
- ½ ts salt
- 1/2 ts pepper
- 2 ss frisk persille
Slik gjør du:
- Tin scampiene varsomt, helst i kjøleskap over natten. Skrell dem og sett til side.
- Sett ovnen på 180 grader.
- Bland, smør, hvitløk, sitron og krydder i en bolle.
- Ha scampiene på et stekebrett med bakepapir og hell over smørblandingen.
- Bak i ovnen til scampiene er blitt rosa og gjennomstekt, ca. 8 minutter.
- Strø over persille og server med en gang.
Godt tilbehør!
Rømme eller Crème Fraîche tilsatt et par dråper sitron smaker nydelig til.
Se flere oppskrifter med skalldyr