Til hovedinnhold
julemat

Glasert ribbe med asiatisk tilbehør

Har du ribbe til overs fra gårsdagens middag kan du lage denne knallgode retten på under en halvtime.

Glasert ribbe med asiatisk tilbehør

2t 30min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

ribbe (uten bein og svor, skåret i 5 cm biter)

kyllingkraft

ingefær (ca. 4 cm, skrelt og finhakket)

hvitløk (delt i fire)

riseddik

brunt sukker

sitrongress (delt i to på langs)

Dette trenger du til glace:

solsikkeolje

salt og pepper (smak til)

ingefær (ca. 4 cm, skrelt og finrevet)

soyasaus

brunt sukker

røde chili ( finhakket)

sitrongress (finhakket, kun den hvite delen)

Dette trenger du til asiatisk tilbehør:

rødkål

gulrøtter

reddiker

riseddik

sesamolje

limesaft

brunt sukker

finhakket rød chili (smak til)

hakket frisk koriander

Fremgangsmetode

Hvis ribba er rå bruker du denne fremgangsmåten. Bruker du ribberester kan du skjære bitene i to hvis de er store, og gå rett til glaseringen.
Fjern svoren på ribba. Skjær ribbebitene i stykker og legg dem i en gryte sammen med kraft, ingefær, hvitløk, riseddik, brunt sukker og sitrongress.
Kok opp og sett på lokk. Senk temperaturen til middels. La dette småkoke i to timer til kjøttet er mørt.
Sil av kraften og la kjøttet tørke i 15 minutter i en sikt.

Slik glaserer du ribba

Ta frem en stor panne eller gryte. Tilsett oljen. Salt og pepre ribbestykkene og brun dem i oljen.
Bland ingefær, soya, brunt sukker, chili og sitrongress.
Hell glazeblandingen over ribbebitene. Stek til glazen har satt seg rundt ribbebitene.

Slik lager du asiatisk tilbehør

Snitt rødkål, gulrøtter og reddiker tynt.
Bland dressingen slik at sukkeret løser seg opp. Hell dressing over salaten. Pynt med rød chili og koriander.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆