Salsiccia er en lys, italiensk pølsetype laget av svinekjøtt med krydder som fennikel, anis, timian og persille. Salsiccia har også en god dose hvitløk og et hint av chili. Pølsen er urøkt, og fås i både rå og behandlet form. Salsiccia finnes i mange former og varianter, du kan velge mellom korte, tykke pølser og lange pølser i en kveil.

Slik griller du salsiccia

Rå pølser må varmebehandles lenger enn behandlede pølser. Når du tilbereder rå pølser anbefaler vi å først grille dem et par minutter på hver side over sterk varme, før de legges over på indirekte varme med lokk på i 10-15 minutter for å bli helt gjennomstekt.

Lager du salsiccia innendørs er det supert å gi dem litt stekeskorpe i enten en grillpanne eller vanlig panne, for så å gjennomvarme dem i stekeovnen.

Oppskrift på salsiccia pølser med risotto.

Når det gjelder konsistens på risotto er meningene delte. Noen liker en fast og tørr risotto, mens andre vil at den skal være helt kremete og bløt. Her er det rett og slett ingen fasit, men smak og behag.

Deilig tilbehør til pølser

Som tilbehør til pølsene har vi laget en klassisk italiensk siderett; en urterisotto som tar opp smakene fra pølsene. Risotto er ikke så komplisert som mange kanskje tror, men man kan ikke forlate gryten i mange minutter av gangen mens det står på.

Det essensielle når du lager risotto er å forberede alle ingrediensene før du setter i gang. Hakk løk og urter, rasp osten og mål opp alle ingrediensene. Da tar det deg omtrent en halvtime fra du setter i gang til du har rykende varm og kremet risotto klar på bordet.

Tørr eller bløt risotto?

Det er viktig å ikke bruke for høy varme når du lager risotto. En tommelfingerregel er at det aldri skal være over medium varme.

Når det gjelder konsistens på risotto er meningene delte. Noen liker en fast og tørr risotto, mens andre vil at den skal være kremete og bløt. Her er det rett og slett ingen fasit, men smak og behag.

Koker du inn mengden væske som anvist vil du få en fast risotto. Vil du heller ha en bløtere risotto når risen er gjennomkokt tilsetter du bare litt ekstra væske og rører ut til du har ønsket konsistens. Noen liker også å tilsette en dæsj créme frâiche mot slutten for å gjøre den ekstra kremete.

Oppskrift på salsiccia pølser med risotto.

Beregn 100 gram risottoris og 2-3 pølser på hver, så får du en fantastisk god og mettende middag. Ha gjerne litt ekstra sitronskall, revet parmesan og ferske urter på toppen ved servering.

Grillet salsiccia med urterisotto

Dette trenger du til 4 personer:

 • 4-5 sjalottløk
 • 2 hvitløksfedd
 • 1 fennikel
 • 1 kvast timian
 • 1 kvast rosmarin
 • 1 kvast persille
 • 1 dl extra virgin olivenolje
 • 400 g risottoris
 • 1 dl hvitvin (kan erstattes av 2 ss hvitvinseddik eller saften av en halv sitron)
 • 1 liter kyllingkraft
 • 150 g peccorino- eller parmesanost
 • 2 ss smør
 • havsalt og nykvernet pepper, smak til
 • ½ økologisk sitron, kun skallet
 • 2 pakker Smak forskjellen salsiccia-pølse 

 

Slik gjør du:

 1. Start med finhakke sjalottløk, hvitløk, fennikel og urtene.
 2. Varm olivenolje i en tykkbunnet stor gryte, gjerne en jerngryte. Surr løk, hvitløk og fennikel til det er mykt og blankt. Tilsett så urtene.
 3. Hell risottorisen over i gryten og rør rundt så all risen blir dekket av olje. Tilsett hvitvin og kok inn. Ikke bruk høyere enn medium temperatur når du koker risotto!
 4. Varm opp kraften i en annen kjele. Øs over litt og litt varm kraft av gangen og rør mens det koker inn. Slik fortsetter du til all kraften er rørt inn og risottoen har ønsket konsistens. Det tar ca 20-30 minutter å koke risen. Tilsett litt ekstra vann mot slutten om risen ikke er helt ferdigkokt og kraften er kokt inn.
 5. Rør inn raspet ost og en smør helt til slutt. Smak til med salt og pepper.
 6. Grill salsiccia over høy varme på grillen et par minutter før de flyttes til indirekte varme med lokket på i 10-15 minutter. Eller stek dem først raskt i panne for å gi dem stekeskorpe før de gjennomvarmes i stekeovn med grillelementet på i ca 5-10 minutter.
 7. Server pølse og risotto, og topp gjerne med litt friske urter og ekstra raspet ost! Avslutt gjerne med litt raspet sitronskall på toppen for en frisk spiss.

  Se flere oppskrifter med svin