Svinecarré er kammen på grisen, med ribbeina på. Fettet og beina på stykket bidrar til at kjøttet blir ekstra smakfullt og saftig når det helgrilles eller stekes. Vi viser deg hvordan du enkelt tilbereder svinecarré, enten det er på grillen eller i stekeovn.

Svinekjøtt passer utmeket sammen med asiatiske smaker, så her har vi laget en asiatisk marinade med koriander, mynte, hvitløk og soyasaus.

Trikset for å få kjøttet ekstra smakfullt er å la det marineres i marinaden over natten. Står du der og skal grille og har glemt å marinere kjøttet? Ingen fare, en hurtigmarinering på 30 minutter mens kjøttet tempereres gir også god smak i massevis!

Oppskrift på grillet svinecarré med asiatisk urtemarinade, grillet hjertesalat og grillet fersken.

Svinecarré er en nydelig stykningsdel som egner seg godt på grillen. Ved riktig behandling får du et mørt og saftig kjøtt, som virkelig setter festpreg på bordet.

Ta deg god tid med svinecarré

God tid er essensielt når du skal helgrille eller steke svinecarré. Først får kjøttet ligge og godjøre seg i marinade. Når det skal stekes, er det viktig å bruke lav varme og god tid. Først skal stykket brunes på alle sider over høy temperatur, før det stekes videre ved indirekte varme på grillen, eller i stekeovn.

Bruk steketermometer!

Steketermometer er et nyttig verktøy, spesielt når du steker hele stykker kjøtt. Det er nesten umulig å vite om kjøttet er ferdig uten. Steketermometer kommer i mange former og prisklasser, fra de klassiske typene til de digitale med alarm når kjøttet har riktig kjernetemperatur.

De fleste nyeste stekeovner har innebygget steketermometer, og flere av grillene kommer nå med steketermometer. Det er meget praktisk å bli påminnet om når maten har nådd riktig kjernetemperatur med en alarm, men så lenge du får kontrollert temperaturen blir maten god.

Slik griller du svinecarré

Riktig kjernetemperatur er viktig, spesielt når det gjelder svinekjøtt, som bør gjennomstekes. Når vi gjør dette med så gode strykningsdeler som svinecarré over lav varme og med god tid, blir ikke kjøttet tørt og kjedelig.

Kjøttet blir derimot supermørt, saftig og smakfullt etter en runde i marinade og på grillen. Husk at kjernetemperaturen stiger et par grader etter at du tar det av varmen. Svinekjøtt bør være opp mot 68 grader, og kan da tas av varmen ved ca. 64 grader. Behold steketermometeret i for å kontrollere at temperaturen stiger.

Før du skjærer svinecarréen i skiver er det viktig å la kjøttet hvile, minst i 15 minutter. I mellomtiden legger du siste hånd på verket, nemlig tilbehøret. Vi har lagt sprø hjertesalat og saftige fersken på grillen som tilbehør til kjøttet. Enklere blir det nesten ikke.

<<LES OGSÅ: Visste du at jordbær smaker nydelig til grillmat?  Prøv denne oppskriften på grillet biff med bønnsalat og jordbærsalsa. Nam!>>

Oppskrift på grillet svinecarré med asiatisk urtemarinade, grillet hjertesalat og grillet fersken.

Søt frukt smaker nydelig sammen med svinekjøtt. Du kan også grille annen frukt som eple, pære, plomme eller nektariner.

GRILLET SVINECARRÉ MED ASIATISK URTEMARINADE, GRILLET HJERTESALAT OG GRILLET FERSKEN

 • 1 stk Gilde svinecarré
 • 1 håndfull koriander
 • 1 håndfull mynte
 • 4 hvitløksfedd
 • 1 dl olivenolje
 • 2 ss soyasaus
 • 1 ss limejuice + raspet skall
 • 2 ts spisskummen
 • 1 ts salt
 • 1 ts pepper
 • 4 hjertesalathoder
 • 4 fersken

 

Slik gjør du:

 1. Legg svinecarréen i en plaspose. Lag så marinaden.
 2. Finhakk koriander, mynte og hvitløk. Bland sammen med olivenolje, soyasaus, limejuice og raspet limeskall. Tilsett spisskummen, salt og pepper. Rør alle ingrediensene godt sammen. Legg til side litt av marinaden og sett kjølig til dagen etter.
 3. Hell resten av marinaden over i posen sammen med kjøttet. Knytt sammen og gni marinaden godt inn i kjøttet. Legg i kjøleskap, gjerne natten over.
 4. La kjøttet ligge 30 minutter i romtemperatur før det skal grilles. Fyr opp grillen, og lag en direkte og en indirekte varmesone. Du skal grille kjøttet ved indirekte varme hele veien.
 5. Bruk et steketermometer, og la kjøttet ligge på grillen over indirekte varme med lokket på til steketermometeret viser ca. 64 grader. Ta kjøttet av grillen og la det hvile i 15 minutter. Temperaturen skal stige til ca. 68 grader før du skjærer kjøttet i skiver.
 6. Del hjertesalathodene og fersken i to. Fjern steinen. Grill hjertesalat og fersken med snittflaten ned over direkte varme til de har fått litt grillmerker. Snu og grill dem et par minutter på andre siden også.
 7. Server svinecarréskiver sammen med grillet salat og fersken, toppet med litt av marinaden du la til side.

Tips!

Har du ikke grill (eller det regner ute) kan kjøttet tilberedes slik:

 1. Brun det marinerste kjøttet i en stekepanne i litt olje og smør, før det legges i en ildfast form. Hell over marinaden.
 2. Stekes ved 140 grader. Bruk et steketermometer og stek til det har en kjernetemperatur på 62-64 grader. La kjøttet hvile 15 minutter før det skjæres i skiver. 

Se flere oppskrifter med svin