Til hovedinnhold
kjøtt

Indrefilet av svin med bulgursalat og fetadressing

Indrefilet av svin egner seg kjempegodt på grillen, og blir mørt og saftig når det helgrilles. Sammen med en eksotisk bulgursalat kan dette bli sommerens nye grillfavoritt!

Indrefilet av svin med bulgursalat og fetadressing

20min / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

indrefilet av svin

bulgur

salt

agurk

gul paprika

cherrytomater

rødløk

rød chili

koriander

basilikum

mynte

økologisk sitron

hvitvinseddik

granateple

fetaost

naturell yoghurt

pepper

paprikapulver

nøytral olje

Fremgangsmetode

La kjøttet ligge i romtemperatur i 30-60 minutter mens du lager tilbehøret.
Kok bulgur som anvist på pakken, med salt.
Del agurk og paprika i to og skrap ut frøene. Del i mindre terninger. Del cherrytomater i fire. Finhakk rødløk og chili.
Finhakk 1 håndfull av hver urtetype (spar en håndfull basilikum til fetadressingen) og bland sammen med grønnsakene.
Finrasp sitronskallet og skvis saften av sitronen. Bland sammen med olivenolje og hvitvinseddik. Hell over grønnsakene og urtene.
Avkjøl bulguren noe før den blandes sammen med grønnsakene og urtene. Bland godt sammen.
Del granateplet i to og plukk ut frøene. Topp bulguren med granateplefrø.
Lag fetadressing ved å kjøre sammen fetaost, yoghurt, 1 håndfull basilikum, pepper og paprikapulver i en blender eller foodprocessor.
Pensle kjøttet med litt nøytral olje og krydre med litt salt og pepper. Fyr opp grillen og grill kjøttet over høy varme til det får stekeskrope på hver side. Legg det over på indirekte varme, sett på lokk og la det grilles videre i ca 15 minutter.
Bruk gjerne et steketermometer. Kjøttet er lett rosa ved 72 grader og gjennomstekt ved 76 grader.
La alltid kjøtt hvile minst 10 minutter før du skjærer i det for at kjøttsaftene skal få satt seg. Del fileten i tommelfingertykke skiver og server sammen med bulgursalat og fetadressing.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆