Til hovedinnhold
julemat

Miniburger med medisterkake

Medisterkaker er kjempegodt, særlig når de er hjemmelagde! Disse miniburgerne med medisterkaker er perfekte når du har lyst på skikkelig snadder julemat.

Miniburger med medisterkake

15min / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

brioche sliderbrød

loff (innmaten)

melk

medisterdeig (grov)

egg

salt og pepper

Dette trenger du til syltet agurk:

sukker

eplecidereddik

salt

kvernet pepper

vann

agurk

Dette trenger du til rødbetekrem:

majones

crème fraîche

dijonsennep

syltede rødbeter (skåret i små terninger)

Fremgangsmetode

Bland smuler av loff og melk. Bland dette inn i medisterdeigen sammen med egg og salt og pepper (etter smak). Form kuler og trykk ned til burgere. Stek dem. Du kan ettersteke dem i ovnen for å være sikker på at de er gjennomstekt.

Slik lager du syltet agurk

Kok opp sukker, eddik, salt, pepper og vann. Kjøl ned.
Skjær tynne skiver (på langs) av agurken enten med siden på et rivjern, en mandolin eller en grønnsakskreller. Legg agurkstrimlene i syltelaken en times tid før bruk. Ta dem opp og la dem renne av på kjøkkenpapir.

Slik lager du rødbetekrem

Bland majones, crème fraîche, sennep og små rødbeteterninger.
Del sliderbrødene i to og legg en god klatt rødbetekrem på. Legg så på medisterburgeren. På toppen legger du noen strimler agurk. Til slutt legges den øverste delen av burgerbrødet på.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆