svinekjøtt
Ovnsbakte nakkekoteletter med småpoteter, friske plommer og gulrøtter
Ovnsbakte nakkekoteletter med småpoteter, friske plommer og gulrøtter er den perfekte hverdagsmiddagen. Lettlaget, smakfull og med sesongens frukt og grønt!
30min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
200 ggulrøtter
400 gsmåpoteter (delt i to)
2 ssolivenolje
1 tssalt
en halv tspepper
4 stkplommer (middels store, delt i to)
2 stksjalottløk (i tynne skiver)
2 ssbalsamicoeddik
1 sssoyasaus
1 ssflytende honning
4 stknakkekoteletter
2 sssmør til steking
1 ssFinhakket basilikum
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 220 °C.
Skrell gulrøttene og del dem i store biter. Del potetene i to og legg dem sammen med gulrøttene i en ildfast form. Ringle over olivenolje, salt og pepper. Bland sammen og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Skyll og del plommene i to. Fjern steinene. Skrell og kutt sjalottløk i tynne skiver.
Ta grønnsakene ut av ovnen og ha i løk og plommer. Tilsett balsamico, soyasaus og honning. Bruk to store sleiver til å blande alt sammen.
Krydre kotelettene med salt og pepper. Stek i en stekepanne på sterk varme med smør, ca. 2 minutter på hver side.
Legg nakkekotelettene på grønnsakene og frukten. Sett formen inn igjen i ovnen og stek videre i 10 minutter.
Finhakk fersk basilikum og dryss over formen rett før servering.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆