kjøtt
Ovnsbakte nakkekoteletter med friske plommer
Kan vi friste med nakkekoteletter og sensommersmak av søte plommer? Det er den perfekte hverdagsmiddagen, uten mye styr og med alt i én form.
30min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
200 ggulrøtter
400 gsmåpoteter (delt i to)
2 ssolivenolje
1 tssalt
en halv tspepper
4 stkplommer (middels store, delt i to)
2 stksjalottløk (i tynne skiver)
2 ssbalsamicoeddik
1 sssoyasaus
1 ssflytende honning
4 stknakkekoteletter
2 sssmør til steking
1 ssFinhakket basilikum
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 220 °C.
Skrell gulrøttene og del dem i store biter. Del potetene i to og legg dem sammen med gulrøttene i en ildfast form. Ringle over olivenolje, salt og pepper. Bland sammen og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Skyll og del plommene i to. Fjern steinene. Skrell og kutt sjalottløk i tynne skiver.
Ta grønnsakene ut av ovnen og ha i løk og plommer. Tilsett balsamico, soyasaus og honning. Bruk to store sleiver til å blande alt sammen.
Krydre kotelettene med salt og pepper. Stek i en stekepanne på sterk varme med smør, ca. 2 minutter på hver side.
La fettranden være på mens du steker. Uten fettet forsvinner mye god smak, og kotelettene blir fort tørre. Du kan heller skjære det bort før du spiser.
Legg nakkekotelettene på grønnsakene og frukten. Sett formen inn igjen i ovnen og stek videre i 10 minutter.
Finhakk fersk basilikum og dryss over formen rett før servering.