Til hovedinnhold
kjøtt

Ovnsbakte nakkekoteletter med friske plommer

Kan vi friste med nakkekoteletter og sensommersmak av søte plommer? Det er den perfekte hverdagsmiddagen, uten mye styr og med alt i én form.

Ovnsbakte nakkekoteletter med friske plommer

30min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

gulrøtter

småpoteter (delt i to)

olivenolje

salt

pepper

plommer (middels store, delt i to)

sjalottløk (i tynne skiver)

balsamicoeddik

soyasaus

flytende honning

nakkekoteletter

smør til steking

Finhakket basilikum

Fremgangsmetode

Forvarm ovnen til 220 °C.
Skrell gulrøttene og del dem i store biter. Del potetene i to og legg dem sammen med gulrøttene i en ildfast form. Ringle over olivenolje, salt og pepper. Bland sammen og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Skyll og del plommene i to. Fjern steinene. Skrell og kutt sjalottløk i tynne skiver.
Ta grønnsakene ut av ovnen og ha i løk og plommer. Tilsett balsamico, soyasaus og honning. Bruk to store sleiver til å blande alt sammen.
Krydre kotelettene med salt og pepper. Stek i en stekepanne på sterk varme med smør, ca. 2 minutter på hver side.
La fettranden være på mens du steker. Uten fettet forsvinner mye god smak, og kotelettene blir fort tørre. Du kan heller skjære det bort før du spiser.
Legg nakkekotelettene på grønnsakene og frukten. Sett formen inn igjen i ovnen og stek videre i 10 minutter.
Finhakk fersk basilikum og dryss over formen rett før servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆