Til hovedinnhold
kjøtt

Panang curry på ekte thaimåte

Å lage thaimat med autentiske råvarer har vært en utfordring i Norge. Heldigvis kan du nå få den ekte thaismaken så lett som bare det.

Panang curry på ekte thaimåte

30min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

2 porsjoner

svinekjøtt

solsikkeolje

TORO Thai Market Panang curry

jasminris

koriander

lime

røde paprika

vårløk

peanøtter (usaltede)

rød chili

kaffirlime blader (eller revet limeskall)

Fremgangsmetode

Del paprika i strimler og vårløk i biter. Fres dette i litt olje i et par minutter. Legg til side.
Kutt svinekjøttet i tynne strimler og fres det kjapt i panna.
Hell sausen over svinekjøttet og la det varmes opp.
Kok ris som anvist på pakken. Finhakk koriander og finrasp skallet fra en lime. Bland sammen med risen, og smak til med saften fra ½ - 1 lime.
Rist peanøtter i en tørr og varm panne. Pass på så det ikke svir seg.
Topp panang curry med peanøtter og finstrimlet kaffir lime/limeskall. For den som liker det ekstra hot kan man strø litt strimlet chili over.
Server lime- og korianderris og grønnsakene ved siden av.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆