Til hovedinnhold
kjøtt

Rask og supergod gryterett med chorizo

Ikke alle gryteretter behøver å godgjøre seg i timevis på komfyren. Med svinefilet og chorizopølse er denne herlige gryta klar på en halvtime.

Rask og supergod gryterett med chorizo

15min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

svin ytrefilet (i skiver)

hvetemel

salt

pepper

smør

speket chorizo (i halvmåner)

gule løk (i båter)

hvitløk (raspet)

sjampinjonger (i tykke skiver)

grønnsakskraft

kremfløte

sølvløk (uten lake)

rød paprika (i strimler)

bladpersille (finhakket)

Fremgangsmetode

Tørk svinefileten med kjøkkenpapir og skjær i ca. 1 cm tykke skiver. Rør sammen mel, salt og pepper. Vend kjøttet i blandingen slik at hver skive blir godt dekket.
Smelt smør i en tykkbunnet gryte på middels sterk varme. Brun kjøttet raskt på hver side før det løftes ut av gryta.
Skjær chorizo i tykke halvmåner og stek til pølsebitene begynner å slippe fett. Tilsett løk, hvitløk og sopp. La alt surre et par minutter til soppen faller sammen.
Hell over kraft, fløte, sølvløk og paprikastrimler. Gi gryteretten et oppkok og senk temperaturen.
Legg svinekjøttet tilbake i gryta og la alt småputre ca. 10 minutter. For en tykkere saus kan du jevne ut med litt maisenna.
Rør i så fall sammen like deler maisenna og kaldt vann. Sørg for at det ikke er klumper. Rør litt og litt maisennablandingen i sausen. Kok opp mellom hver gang for å se om det er nok jevning.
Dryss over bladpersille rett før servering.
Server med hvitløksbrød, poteter eller kokt ris.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆