Til hovedinnhold
kjøtt

Slik steker du knasende sprø vårruller i ovnen

Vårruller er supergodt, rimelig og ganske sunt dersom du styrer unna frityrgryta. Stek godbitene knasende sprø i ovnen og server med digg asiatisk tilbehør.

Slik steker du knasende sprø vårruller i ovnen

10min / 50min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

6 porsjoner

Vårruller:

solsikkeolje

kjøttdeig av svin

gul løk (revet)

hvitløk (revet)

gulrot (revet)

kinakål (finsnittet)

ingefær (revet)

soyasaus

Ketjap manis (søt soyasaus)

sesamolje

salt og pepper (smak til)

frisk koriander (finhakket)

vårrullplater (eller 1 pk. fersk filodeig. Se framgangsmåte nederst i saken)

vann (til «liming»)

solsikkeolje (til pensling)

Dette trenger du til dippsausen:

hoisinsaus

sesamolje

honning

soyasaus

hvitløk (revet)

cashewnøtter (finhakket)

Dette trenger du til råkostsalaten:

kinakål (finsnittet)

gulrot (revet)

rødløk (strimlet)

reddiker (i tynne skiver)

alfalfaspirer

limesaft

fiskesaus

sesamolje

brunt sukker

sambal oelek (eller sriracha)

Fremgangsmetode

Varm opp olje på middels sterk varme. Stek kjøttdeigen, løk, hvitløk og og resten av grønnsakene.
Smak til med krydder, soyasaus og sesamolje. Tilsett salt og pepper dersom det er nødvendig. La blandingen avkjøle seg litt før finhakket koriander vendes inn i fyllet.
Sett ovnen på 225˚C.
Legg et vårrullark med spissen mot deg og plasser 1-2 spiseskjeer med fyllet på midten. Vend sidene inn mot midten, brett arket over fyllet og rull sammen. Fukt siste spiss med litt vann for å «lime» sammen vårrullen.
Legg vårrullene med skjøten ned på et stekebrett med bakepapir, eller legg dem i fryseren til senere.
Pensle vårrullene godt med olje og stek dem midt i ovnen i ca. 10 minutter. Snu dem halvveis i steketiden.

Slik lager du dippsausen

Rør sammen hoisinsaus, sesamolje, honning, soyasaus og finhakkede cashewnøtter til dippesausen. Oppbevares kaldt fram til servering.

Slik lager du råkostsalaten

Ha kinakål, gulrot, rødløk, reddik og afalfaspirer i en salatbolle. Rør sammen limesaft, fiskesaus, sesamolje, brunt sukker og sambal oelek i en skål. Hell dressingen over salaten og bland godt.
Server de nystekte vårrullene sammen med frisk råkostsalat og dippsaus.

Hvis du vil bruke fersk filodeig til vårrullene

Skjær til bladene med filodeig til kvadrater (ca 20x20). Dekk arkene med et fuktig klede slik at de ikke tørker ut.
Bruk to flak filodeig pr. vårrull: Legg på fyll og rull på samme måte som med vårrullplatene. Pakk rullen inn i et ekstra ark med filodeig siden det første mest sannsynlig vil sprekke på grunn av fuktigheten i fyllet.
Pensle med olje og stek på samme måte som med vårrullplater.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆