Noen priser smaker bedre enn andre! Den nye serien Grill Perfekt Street food stakk av med den gjeveste prisen «Norges beste grillserie» under NM i Kjøttprodukter, i regi av Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund.  

Sjef for egne merkevarer i Coop, Hege Berg-Knutsen, er utrolig stolt og glad:

- Det er veldig inspirerende at vi premieres for de nye produktene våre i Street food-serien. Allikevel er det nok «rosinen i pølsa» at vår Coop grillpølse ble kåret til Norges beste. Det gjør dagen fullkommen, sier hun.

PØLSETIPS: Lag grillpølser med currysennep og nykål, spicy salsa eller løkkompott og blåmuggost. Skikkelig digg!

Råvarer av høy kvalitet

Totalt fikk Coop hele 29 utmerkelser, fordelt på 11 gull, 7 sølv og 10 bronsemedaljer, i NM i kjøtt, og er dermed den beste dagligvarekjeden på grillmat og kjøttvarer.

– Jeg tror grillserien har slått an både hos eksperter og forbrukere fordi vi benytter råvarer av høy kvalitet, og fordi serien tilrettelegger for et perfekt grillmåltid, sier Berg-Knutsen.

De beste grilloppskriftene!

 

Oppskrift på grillpølser med ny topping.

Grillpølsene får nytt liv med digg topping; currysennep og nykål, løkmarmelade og spicy salsa med avokado.

Ny smak vakte begeistring

Coops Grill Perfekt-serie inneholder kun kjøtt fra norske bønder. Sammen med kjøttforedlingsbedriften Fatland har Coop i år lansert en helt ny smak – «Black garlic» - som vakte begeistring hos dommerne. Her ble det gullmedaljer både for fårefilet, entrecôte og svinefilet med black garlic-marinade.

– Dette viser hvor gode vi blir i et tett og nært samarbeid med våre leverandører og deres partnere. Nå skal vi la hele det norske folk bli kjent med våre flotte produkter. Vi gleder oss til å grille perfekt i sommer også! sier Helge Berg-Knutsen.

10 på topp på grillen

Dette er nordmenns grillfavoritter:

  1. Grillpølser – 69 %
  2. Burger – 56 %
  3. Svinekoteletter/sommerkoteletter – 52 %
  4. Ferdigmarinerte/krydrede grillprodukter – 41 %
  5. Kyllingfilet – 40 %
  6. Grønnsaker/vegetarmat – 38 %
  7. Spesialpølser – 37 %
  8. Svinebiff/filet – 35 %
  9. Biff av storfe – 35 %
  10. Rød fisk – 30 %

 (Kilde: Grillundersøkelsen er utført av analyseinstituttetYouGov for Matprat i juli 2016. 1006 personer fikk spørsmål om hvilke råvarer de pleier å grille.)