Noter deg uke 39, da arrangeres ØKOUKA flere steder rundt i landet. Den uka kan du virkelig gripe muligheten til å gå på kurs i fermentering, bli med på innhøsting i gartneriet, eller være med på en workshop hvor temaet er hvordan vi skal leve med mindre plast. I år setter ØKOUKA i tillegg søkelys på pollinerende insekter og økologisk mat, og det blir foredrag og debatter med fokus på helse, miljø og dyrevelferd.

Coop Mega har som mål å øke interessen for økologiske varer, og derfor er det helt naturlig å være samarbeidspartner og sponsor av ØKOUKA. Änglamark som er Coops egen økologiske merkevare, er ikke bare Norges største øko-serie med alt fra økologiske grønnsaker og kylling til barnemat og såpe. I tillegg får du som Coop-medlem 20% bonus på Änglamark ved bruk av medlems-appen. Coop Mega har et stort utvalg og fokus på norsk frukt og grønnsaker, og butikkene er godt i gang med å bli Debiosertifiserte. Vi har dessuten et langsiktig mål om å samarbeide med små, lokale produsenter. Alt dette synes vi passer godt med ØKOUKAs filosofi.

Hvis du er opptatt av økologisk mat, er det viktig hva du legger i handlekurven din.
Derfor oppfordrer Økouka folk til å spørre etter, kjøpe og spise mer norsk, økologisk mat. Når du velger økologisk, bidrar du samtidig til at produksjonen av økologiske landbruksvarer øker.

Coop Mega markerer blant annet uka med eget økotorg i fem av butikkene i Oslo. Hele programmet for ØKOUKA med oversikt over arrangementer akkurat der du bor, finner du på økouka.no og på Facebook.