Øko-kylling fra Hardanger

Kyllingene fra Homlagarden går fritt både inne og ute, får økologisk fôr og lever dobbelt så lenge som vanlig kylling. Godt for kyllingene, godt for deg.

– Når dyrene har det godt, smaker kjøttet bedre, sier daglig leder Bjørn Brynjolf Pedersen i Homlagarden som produserer Änglamark-kyllingen i samarbeid med Coop. Homlagarden ligger vakkert til mellom fjord og fjell i Hardanger. – Bra med boltreplass både inne og ute, økologisk for og god hygiene styrker kyllingens trivsel og helse, sier Pedersen. 

Håndarbeid

Homlagarden som produserer kylling og kalkun, er et innovativt øko-samarbeid mellom åttebruk i Hardanger. Kyllingen er av den saktevoksende rasen Ross Rowan, og produksjonen følger Debios krav for økologisk drift.
– Dyrene har fri tilgang på areal ute, de skal kunne beite og spiser økologisk fôr. Kombinasjonen av fôret, naturlig næring og mye mosjon gjør at kyllingene vokser langsommere og lever lengre, sier Pedersen i Homlagarden. 
– Vi er stolte av å drive økologisk fra a til å. Vi følger opp kyllingene tett, helt fra klekkeriet her på gården, gjennom livsløpet og til slakten som foregår manuelt, og helt fram til ferdig strekkodemerket produkt. Den nye Änglamark-kyllingen er en serie på fem produkter:  hel kylling, kyllinglår, kyllingklubber, kyllingvinger, kyllingbryst.

Øko til folket

Etterspørselen etter økologiske produkter er stor, og Coop har hatt en rekordstor omsetningsvekst på økologiske varer så langt i 2016.
– Mange øko-entusiaster ønsker flere ferske alternativer. Vi svært fornøyde med å kunne tilby kundene våre en ny, fersk økologisk kyllingserie av høy kvalitet, sier Ulrika Thommessen, sortimentssjef for hvitt kjøtt i Coop. Änglamark økologisk kylling blir å finne i Coop Mega-butikker over hele landet. Hittil har fersk økologisk kylling først og fremst vært tilgjengelig på det sentrale Østlandet.

Den økologiske kyllingen er en av 20 øko-nyheter i Änglamark-serien som slippes i høst. Änglamark er Norges største øko-serie.

Ta kontakt med din lokale Coop-butikk for nærmere informasjon om hvilke varer de fører. Kontaktinformasjon får du ved å skrive inn ditt postnummer i Velg butikk-feltet øverst på siden.

Øko Kylling

Den økologiske kyllingen er en av 20 øko-nyheter i Änglamark-serien som slippes i høst. Änglamark er Norges største økologiske serie.

Øko Kylling

Ta kontakt med din lokale Coop-butikk for nærmere informasjon om hvilke varer de fører.

Kontaktinformasjon får du ved å skrive inn ditt postnummer i Velg butikk-feltet øverst på siden.