Slik lager du hel kylling

Det er ingenting som er så flott og enkelt å servere som stor, hel kylling. Likevel er det mange som synes det er litt skummelt å steke hel fugl. Hva om den blir den tørr? Hvordan vet du at den er gjennomstekt og hvordan deler du opp kyllingen for servering?

Slik lager du hel kylling

Følg denne fremgangsmåten for det vi mener er det aller beste resultatet:

  1. Ta den hele kyllingen ut av posen og krydre godt med ønsket krydder. Salt, pepper, hvitløk og timian er tradisjonelle smaker, men her er det bare fantasien som setter stopper; appelsin, piri piri eller kokos og ingefær kan gi ny inspirasjon til helgemiddagen. 
  2. Har du god tid lar du kyllingen ligge i krydder eller marinade i kjøleskapet – gjerne over natten.
  3. Sett ovnen på 160 grader og sett et steketermometer i låret.
  4. Legg kyllingen «feil vei» med brystsiden ned. På denne måten unngår du at brystene, som har mindre fett og lettere blir tørre, blir eksponert direkte.
  5. Kyllingen skal stekes i om lag 2 timer. Dette kan variere litt etter hvor stor den er, følg med på steketermometeret.
  6. Når det gjenstår noen minutter kan du snu kyllingen og sette på grillen. Grill lett slik at du får en fin crisp på skinnet.
  7. Ta ut kyllingen når du når 72 grader på steketermometeret. La kyllingen hvile 10-15 minutter før du skjærer den opp.
  8. Vel bekomme!

Tips:
Legg gjerne poteter, tomater og rotgrønnsaker i formen sammen med kyllingen sammen med litt olje. Da får du en deilig middag som lager seg helt selv, og en kraft du enten kan ha direkte som kraft eller som du kan bruke til saus som du lager mens kyllingen hviler.

Les mer om hvordan du lykkes med kylling

  

    

Coop Smak forskjellen kylling - Oppskrifter: