Slik lykkes du med kylling

Kylling er lett å få til, og den blir alt annet enn tørr hvis du bare følger noen ganske få og enkle tilberedningstrinn.

  1. Krydre med ønsket krydder før du legger den i pannen. Hvis du har god tid kan du enten tørr-marinere med dine favorittkrydder eller våt-marinere med en oljebasert marinade. La kyllingen ligge noen timer i krydder eller i marinade. Da blir den ekstra god.
  2. Stek kyllingen i stekepanne og ovn. Da blir den best.
  3. Stek først i stekepanne for å få en fin stekeskorpe: Først med olje, og ha i smør helt til slutt.
  4. Etterstek i stekeovn: Sett stekeovnen på 180 grader og stikk steketermometer i den kjøttfulle delen av kyllingen og legg i en ildfast form.
  5. Sett formen i ovn på midterste rille.
  6. Når steketermometeret har nådd 68-69 grader, tar du ut kyllingen og lar den hvile slik at temperaturen kommer opp mot 70-72 grader.
  7. Vent noen minutter med å skjære.  
  8. Perfekt resultat som ikke blir overstekt eller understekt.
  9. NYT!

 Smak Forskjellen Kylling

Hel kylling, bryst eller lår? Med eller uten skinn? Her får du tilberedningstips for ulike stykningsdeler av Coop Smak forskjellen kylling fra Den Stolte Hane:

Hel kylling

Tilberedning:
Premium hel kylling passer perfekt til helstekning, men kan også deles opp i ulike stykningsdeler. Helsteking: Krydre kyllingen med salt, pepper, hvitløk og timian. Stek på 160 grader i ca. 2 timer, avhengig av størrelsen på kyllingen. Bruk steketermometer. Kyllingen er ferdig når steketermometeret viser 72 grader ved lårbeinet.
Slik lykkes du med hel kylling

Brystfilet med skinn

Tilberedning:
Krydre fileten med salt og pepper. Stek i nøytral olje med skinnsiden ned i ca. 2 minutter på høy varme til skinnet er gyldent og sprøtt. Snu fileten og stek på den andre siden i 1 minutt. Ta pannen vekk fra varmen og tilsett en klatt smør, et par fedd hvitløk med skallet på og friske urter. Øs med smør og urteblandingen over kyllingen. Sett inn steketermometer og etterstek fileten i ovn på 180 grader i ca. 7–10 minutter, til fileten er gjennomstekt og termometeret viser 72 grader. La fileten hvile i 2 minutter og server.

Brystfilet

Tilberedning:
Krydre fileten med salt og pepper. Stek i nøytral olje i ca. 1 minutter på høy varme til brystet er gyllent. Snu fileten og stek på den andre siden i 1 minutt. Ta pannen vekk fra varmen og tilsett en klatt smør, et par fedd hvitløk med skallet på og friske urter. Øs smør og urteblandingen over kyllingen. Etterstek fileten i ovn på 180 grader i ca. 7-10 minutter, til fileten er gjennomstekt og steketermometeret viser 72 grader.  La kyllingen hvile i 2 minutter og server.

Lår

Tilberedning:
Krydre kyllinglårene med salt, pepper og timian. Legg i en ildfast form, og bak i ovnen på 180 grader i 35-45 minutter, til skinnet er sprøtt og gyllent, og lårene er gjennomstekt. Bruk steketermometer. Lårene er ferdige når steketermometeret viser 72 grader.

Lår med krydder

Tilberedning:
Lårene er ferdig krydret og klare til å varmebehandling. Legg kyllinglårene i en ildfast form, og stek i 35-45 minutter, til skinnet er spøtt og gyllent, og lårene er gjennomstekt. Bruk steketermometer.

Vinger

Tilberedning:
Krydre kyllingvingene med dine favorittkrydder, og stek i ildfast form i 20–25 minutter på 200 grader. Vingene er ferdig nå skinnet er gyllent og vingene er gjennomstekt.

 

    

Coop Smak forskjellen kylling - Oppskrifter: