Dette er Vegetardag

Vi gjør det enklere for deg som vil ha gode alternativer til kjøtt og fisk. Coop Vegetardag-serien er bra både for deg og miljøet – enten du vil ha én eller flere grønne dager i uka.

Dette er Coop Vegetardag-produktene

 

Stadig flere ønsker å leve litt grønnere. Kjøttfrie dager er innført av mange, både privat og offentlig. Til og med Stortingets kantine har vegetardag for våre folkevalgte. 

– Dette er en internasjonal trend. En tysk undersøkelse viser at på bare fire år har antall nye vegetarprodukter mer enn femdoblet seg. I Norge sier én av fire at de vil kutte ned på kjøtt, sier Hege Berg-Knutsen, leder av egne merkevarer (EMV) i Coop. 

Best i test

I juni kom de første Coop Vegetardag-produktene i butikk; Burgere av grønne bønner og erter og Burgere av rødbeter. Produktene har solgt over all forventning. 

– Det er tydelig at det har vært et hull i markedet når det kommer til lettvint vegetarmat. Det er vi nå i gang med å fylle. Nå har vi lansert flere nye produkter, blant annet Tacofyll, Pulled og Salatterninger, alle under merket Coop Vegetardag. Disse produktene er helt fri for animalske produkter, er basert på erteprotein og har en konsistens som til forveksling er lik kjøtt. De er ferdig til bruk, og kan nytes både kalde og varme i mange ulike retter, sier Berg-Knutsen. 

Oppskrifter og tips 

Tar samfunnsansvar

Det vanligste kjøtt-substituttet er soya. Soyabønner dyrkes i mange av verdens mest sårbare økosystemer, deriblant regnskogen. Dette fører til avskoging og til stadig høyere press på truede dyrearter.  
– Derfor er vi i Coop glade for å ha funnet en annen proteinkilde til våre vegetar-produkter, sier Hege Berg-Knutsen

Alle produktene i Vegetardag-serien er fri for farge- og tilsetningsstoffer. I tillegg har spesielt erteproduktene et høyt proteininnhold. Flere av Vegetardag-produktene er glutenfrie og veganske. Dette er tydelig merket på pakningen. 

Hva er forskjellen på vegetarisk og vegansk? Se spørsmål & svar. 

 

 

 

Coop vegetardag gjør det enkelt å velge kjøttfrie alternativer.

Spis grønt en, tre eller sju dager i uka – knallgodt, sunt, miljøvennlig, raskt og enkelt.