Fiberscones med rosiner og hakkede hasselnøtter

INGREDIENSER:

• 2 ss smør
• 2,5 dl melk
• 1 ss bakepulver
• 1 ts sukker
• 0,5 ts salt
• 40 g Coop GULLBYGG Byggfiber (2 poser)
• 2 dl byggmel
• 2,5 dl hvetemel
• 1 dl rosiner og/eller hakkede hasselnøtter

SLIK GJØR DU:

1. Kjør alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin til en smidig deig.

2. Del deigen i to emner og klapp ut runde leiver, ca. 15 cm i diameter. Legg begge leivene på bakeplate dekket med bakepapir. Snitt et kryss over hver av dem så det blir fire like deler.

3. Prikk dem lett med gaffel, og stek dem gylne på 240 °C i 10–15 minutter midt i ovnen.

TIPS: Server nystekte scones med crème fraîche og nyrørt syltetøy!