Barnas grillfavoritter

Barn flest elsker å spise ute og samles rundt grillen. De er også klare for langt mer enn pølser og burgere, særlig om de involveres i matlagingen. Her får du tips til næringsrike grillfavoritter som er lette å like.

Tips: La barna være med på forberedelsene, da er sjansen større for at de syns den smaker godt.


Fiskeburger med gulrotsalat i aïoli

Denne burger’n gjør fiskemiddagen til en fest. Har du ikke tid til å lage burgerne fra bunnen av, se etter burgere med høyt fiskeinnhold i butikken.

Ingredienser:

4 gulrøtter
1 dl aïoli
Litt sitronsaft
4 fiskeburgere
8 kokte poteter i skiver
Olje
4 grove burgerbrød
Isbergsalat
4 tomatskiver

Fremgangsmåte:

Skrell og rasp gulrøttene grovt. Vend gulrotraspet i aïoli, og smak til med sitron.

Pensle fiskeburgerne og potetskiver med olje og grill over direkte varme, til de har pen farge og er gjennomvarme. Varm også burgerbrødene på grillen.

Legg salat, gulrotsalat, fiskeburgere og tomat mellom brødene, og server med grillede potetskiver.


Grillet faluburger med eple og cheddar

Uforskammet enkel å lage og utrolig digg å spise. Faluburgeren kombinerer kjente smaker på en ny og sepennende måte.

Ingredienser:

1 falukorv
1 eple i terninger
2 vårløk (hakket)
4 skiver cheddar
4 burgerbrød, gjerne grove

Dressing:
2 dl lettrømme
2 ss hakket sylteagurk
2 ss søt sennep
1 ss flytende
honning
Salt

Tilbehør:
Strimlet salat
Tomat i skiver
Ketchup

Tips:

For et sunnere tilbehørsalternativ, bytt ut pommes frites med grønnsakstaver.

Fremgangsmåte:

Skjær pølsen i litt store skiver på skrå. Grill dem raskt til de har pen farge. Legg 3 og 3 skiver sammen i en aluminiums-form og dryss over eple og løk. Legg på ost og grill videre under lokk til osten er smeltet.

Pisk sammen ingrediensene til dressingen og smak til med salt. Varm brødene på grillen.

Monter burgerne med tilbehør mellom brødene.


Grillspyd med peanøtter og ananas

En uslåelig kombinasjon av salt og søtt som garantert vil sørge for matro ved barnebordet. Spydene smaker like godt med kylling som med svinekjøtt.

Ingredienser:

600 g svinefilet
Ca. 200 g ananas i terninger
4 ss hakkede peanøtter.

Marinade:
1 ts revet ingefær
1 revet hvitløkfedd
2 ss peanøttsmør
2 ss soyasaus
1 ss olje
1 ss flytende honning
Salt og pepper

Fremgangsmåte:

Pisk sammen ingrediensene til marinaden. Skjær svinekjøttet i terninger og mariner i ca. 20 minutter. Tre så kjøttbitene på spyd sammen med ananasen.

Grill spydene over direkte varme til de har pen farge og er gjennomstekt. Snu spydene ofte så de ikke blir brent.

Dryss over hakkede peanøtter ved servering.


Kjøttbollespyd med mynteyoghurt

Kjøttbollespyd er morsomme å lage og en sikker vinner hos barna. Server med pastasalat og du har en perfekt hverdagsmiddag for hele familien.

Ingredienser:

Ca. 20 kjøttboller
8 cherrytomater
8 physalis uten skall
1 paprika i biter
4 ss grillolje

2 dl yoghurt naturell
1 revet hvitløkfedd
1 ss flytende honning
2 ss hakket peppermynte
Salt

Fremgangsmåte:

Tre kjøttboller, tomater, physalis og paprikabiter på tre-spyd, og pensle med grillolje.

Grill spydene over direkte varme et par minutter på hver side, eller til de har pen farge.

Ha yoghurten i en bolle og pisk inn hvitløk, honning og peppermynte. Smak til med salt og server til kjøttbollespydene.


Pita med «pulled chicken» og mango

Selvlagd er som kjent vellagd, så la barna fylle pitabrødene selv, da smaker det garantert bedre. Server med ovnsbakte poteter og rømmedressing.

Ingredienser:

4 kyllingbryst
Olje til pensling
2 ts karri
1 mango i terninger
12 delte cherry-tomater
4 pitabrød
1 crispy-salat

Fremgangsmåte:

Pensle kyllingbrystene med olje og krydre med karri. Grill dem over indirekte varme under lokk til de er gjennomstekte.

La brystene hvile i 10 minutter før de rives i stykker og blandes med mango og tomat.
Varm pitabrødene på grillen og server med «pulled chicken» og salat.


Fiskespyd med bacon og ananas

Søtt og salt i perfekt harmoni. Passer ekstra godt med ris eller potetmos til.

Ingredienser:

600 g fisk i biter f.eks. laks, steinbit eller sei
1 pk bacon i biter
200 g ananas i terninger
Olje til pensling
Salt og pepper
2 dl lettrømme
3 ss sweet chilisaus

Fremgangsmåte:

Tre fisk, bacon og ananas p spyd, og pensle med olje. Pensle ogs grillristen slik at ikke fisken setter seg fast.

Krydre med salt og pepper og grill spydene over direkte varme. Snu spydene s de blir jevnt grillet rundt om.

Pisk sammen rmme og sweet chilisaus, og server til spydene.

Du finner produktene i Coop Grill Perfekt serien i følgende kjeder: