5 pizza-favoritter

Med pizzastein er det ikke bare lekende lett å lage pizza utendørs, det smaker knallgodt. Med disse fem toppingene har du en sprek pizzameny for hele familien.


Pizzabunn

Ingen pizza uten bunn, og denne klassikeren fungerer til all slags topping. Har du dårlig tid er Coop Gullbyggs pizzabunn et god tips, laget på byggkorn som metter godt.

Ingredienser:

6 dl lunket vann (37°C)
1 dl olivenolje
1 ss sukker
0,5 pk gjær
1 ss salt
1 kilo hvetemel (gjerne tipo 00)

Fremgangsmåte:

Ha vann, olje, sukker og gjær i en kjøkkenmaskin, og kjør sammen. Tilsett salt og mel litt etter litt. Elt sammen i kjøkkenmaskin til en glatt og smidig deig, det tar ca. 15 minutter. Alternativt kan deigen knas sammen for hånd.

La deigen heve under klede i 30 minutter. Del i fire emner.

Hev deigen videre under klede i 1 time, eller i kjøleskapet over natten. Deigen er nå klar for å kjevles ut og stekes.


Pizza med salami og grillet paprika

En skikkelig «italiener» blir aldri feil. Bytt ut den revne osten med fersk mozzarella, eller enda bedre: Bruk begge deler.

Ingredienser:

1 sats pizzabunn
1 gul paprika
1 rød paprika
1 ss olje
4 dl tomatsaus
Ca. 6 dl revet ost
Ca. 30 skiver italiensk salami
1 hakket rødløk
1 neve oliven, delte
Frisk basilikum
Litt olivenolje

Fremgangsmåte:

Ha en pizzastein på grillristen og fyr opp grillen. Når grillen holder ca. 300°C er den klar for pizzasteking.

Rens paprikaen og del i båter. Vend båtene i olje, og grill over direkte varme til de har pen farge. Kjevle ut pizzabunnene og ha på et tynt lag tomatsaus og revet ost. Fordel grillede paprikaer, salami, rødløk og oliven over. Stek pizzaene etter tur på pizzasteinen, under lokk. Hver pizza trenger bare ca. 3 minutter, pass på at ikke bunnen blir brent.

Løft pizzaen fra grillen og over på en fjøl eller et fat, og ha over frisk basilikum og litt olivenolje.


Pizza med spekeskinke, artisjokk og ruccola

Artisjokk på pizzaen vil både overraske og begeistre. Smaker ekstra godt med rømmedressing på.

Ingredienser:

1 sats pizzabunn
4 dl tomatsaus
1 boks artisjokkhjerter, delte
2 tomater, i skiver
0,5 rødløk i ringer
8 dl revet ost
12 skiver spekeskinke
Ruccola

Fremgangsmåte:

Ha en pizzastein på grillristen og fyr opp grillen. Når grillen holder ca. 300°C er den klar for pizzasteking.

Kjevle ut pizzabunnene mens du venter på at grillen skal bli varm, og ha på et tynt lag tomatsaus. Fordel artisjokk, tomat og rødløk på bunnene, og dryss over revet ost. Stek pizzaene etter tur på pizzasteinen, under lokk. Hver pizza trenger bare ca. 3 minutter, pass på at ikke bunnen blir brent.

Løft pizzaen fra grillen og over på en fjøl eller et fat, og ha over spekeskinke og ruccola.


Pizza Margarita

En klassiker du aldri blir lei av. For en «hot finish», dryss finhakket rød chili over.

Ingredienser:

1 sats pizzabunn
4 dl tomatsaus
1 pk cherry-tomater, delte
2 mozzarella, i skiver
1 potte frisk basilikum
4 ss olivenolje
Salt

Fremgangsmåte:

Ha en pizzastein på grillristen og fyr opp grillen. Når grillen holder ca. 300°C er den klar for pizzasteking.

Kjevle ut pizzabunnene mens du venter på at grillen skal bli varm, og ha på et tynt lag tomatsaus. Fordel cherry-tomater og mozzarella. Stek pizzaene etter tur på pizzasteinen, under lokk. Hver pizza trenger bare ca. 3 minutter, pass på at ikke bunnen blir brent.

Løft pizzaen fra grillen og over på en fjøl eller et fat, og ha over frisk basilikum, litt olivenolje og salt.

Du finner produktene i Coop Grill Perfekt serien i følgende kjeder: