Grill sunnere

Sunn grillmat er fargerik, frisk og fantastisk godt! Velg magert kjøtt eller sjømat og server med grillede grønnsaker eller salat.

Erstatter du rømme- og majonesbaserte sauser med kesam eller vinaigretter, blir måltidet både sunnere og lettere.


Grillet ytrefilet med mangosalsa

Du kommer ikke til å savne fete sauser med denne mangosalsaen. En sunn og fargerik smaksbombe.

Ingredienser:

1 mango
1/2 rød chili
1 lime
Salt og pepper
700 g svin ytrefilet
2 ss rapsolje

Tips:

Server gjerne denne retten med grillede grønnsaker og en blandet grønn salat.

Fremgangsmåte:

Kutt mangoen i terninger og bland med finhakket chili, saften fra 1 lime, salt og pepper. Lag gjerne mangosalsaen dagen før den skal serveres, da får smakene tid til å utvikle seg.

Skjær svinefileten i fingertykke skiver. Pensle med olje og krydre med salt og pepper. Grill skivene på direkte varme til de er gyllne på begge sider. Flytt dem over på indirekte varme og la ligge til de har en kjernetemperatur på 60 grader. Dette går raskt ettersom skivene er tynne.


Kalkun med persille, hvitløk og grillet ratatouille-spyd

Masse smak og masse næring. Kalkunspyd med franskinspirert ratatoille er rik på smak og gjør det samtidig enkelt å holde på sommerkroppen.

Ingredienser:

1 stk squash
1 stk aubergine
1 rødløk
1 rød paprika
2 ss rapsolje
1 boks hakkede hermetiske tomater
Salt og pepper
800 g lårskiver av kalkun med persille og hvitløk

Fremgangsmåte:

Kutt squash, aubergine, løk og paprika i grove biter og vend i rapsolje. Grill grønnsakene på direkte varme til grønnsakene er gylne, og tre bitene på spyd. Ha grønnsaksspydene i en ildfast form som tåler grillen og ha over de hermetiske tomatene. Smak til med salt og pepper. La formen stå på indirekte varme til grønnsakene er møre. Dette tar ca 15 minutter.

Krydre kalkunlårskivene med salt og pepper. Grill dem på direkte varme til de er gyllne på begge sider og flytt over på indirekte varme og la dem ligge til de har kjernetemperatur på 65 grader. La kjøttet hvile i noen minutter før servering.


Karrimarinert kyllingbryst med bakte tomater og grillet potet

Super-enkel og sunn kyllingmiddag. Trodde du poteter var på nei-listen? Tenk igjen. Den er faktisk vår viktigste kilde til vitamin C, så det er bare å nyte den norske tilbehørsfavoritten med god samvittighet.

Ingredienser:

600 g små poteter
4 ss rapsolje
1 ss karri
800 g kyllingbryst
Salt og pepper
400 g cherytomater

Tips:

Server gjerne en blandet grønn salat eller flere grillede grønnsaker til denne retten..

Fremgangsmåte:

Kok potetene møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og vend potetene i 2 ss rapsolje. Grill potetene på direkte varme til de er gyllne like før servering.

Bland karrien med 2 ss rapsolje. Pensle kyllingbrystene med karriolje og krydre med salt og pepper. Grill kyllingbrystene på direkte varme til de er gyllne på begge sider. Flytt dem over på indirekte varme og la ligge til de har en kjernetemperatur på 62 grader. La kyllingen hvile noen minutter før den serveres.

Pensle tomatene med olje. Bruk gjerne cherrytomater som sitter på stilk, og la dem sitte på stilken under grillingen. Da er det lettere å snu dem, og de forsvinner ikke mellom grillristene. Du kan også legge cherrytomatene på aluminiumsfolie på grillen. Grill tomatene på direkte varme i 3-4 minutter til de begynner å sprekke.


Grillet torskefilet i form med tomater og oliven

Atlanterhavet møter Middelhavet i denne retten, like god som den er sunn og enkel å tilberede.

Ingredienser:

600 g kokte poteter
1 boks hakkede hermetiske tomater
1 glass oliven uten sten
2 fedd hvitløk, finhakket
600 g torskefilet uten skinn og ben

Fremgangsmåte:

Skjær potetene i skiver og legg i en aluminiumsform, eller en ildfast form som tåler grillen, sammen med hakkede tomater, oliven, hvitløk, salt og pepper.

Krydre torskefileten med salt og pepper. Kutt fisken i porsjonsstykker og legg oppå potetene og tomatsausen.

Sett formen på indirekte varme på grillen og la stå til torsken skiver seg når du trykker lett på den. Dette tar ca. 15 minutter.

Du finner produktene i Coop Grill Perfekt serien i følgende kjeder: