Slik griller du til mange

Når man inviterer til fest er det ofte mange gjester, og redselen for å mislykkes ligger ofte som en skygge over verten. Blir kjøttet ferdig i tide? Er det nok mat? Må sausen lages mens gjestene sitter til bords?

 

 1. Forberedelser
  Lag ferdig så mye som mulig i god tid før gjestene kommer. Potetsalater og saus kan lages, kjøtt kan marineres og bord kan dekkes. Så kan du ta i mot gjestene med en frisk sommerdrink.
   
  Få en sprudlende start på festen med disse aperitiffene.
    
 2. Grill store kjøttstykker eller hel fisk
  Det enklere å ha kontroll på færre store stykker, enn mange små. Indrefilet av svin og okse, hele lammelår, hel entrecote og laks og ørret passer perfekt å grille hele, og er enkle å lykkes med hvis du gjør dine forberedelser. Har du en liten grill, så lar du tilbehøret være kaldt, og griller kun kjøttet eller fisken. Har du en stor grill, så kan mye grilles på forhånd, og varmes på grillen når gjestene  kommer.
    
 3. Marinade
  Mariner kjøttet over natten slik at det rekker å trekke til seg smakene. Fisk behøver bare trekke ca en halv time. En god urtemarinade bestående av friske urter, olje  og sitronsaft er stort sett alltid et trygt valg.
   
  Tre ingredienser, 100 marinader
    
 4. Slik griller du Kjøtt:
  Forsegl kjøttet ved å brune det på direkte varme på grillen, og la det grilles ferdig på indirekte varme.
     
 5. Slik griller du Fisk:
  Fisk bør pensles med olje og grilles på samme måte som kjøtt. Først direkte varme, og deretter grilles ferdig over indirekte varme. Fisk kan også pakkes inn i folie hvis man er redd for at fisken vil feste seg i grillristen.
    
 6. Bruk steketermometer
  Da har du kontroll på kjernetemperaturen på kjøttet og fisken, og du kan mingle med gjestene mens du venter på at maten skal bli ferdig.
   
  Se temperaturoversikt her
    
 7. La kjøttet hvile
  Da setter kjøttsaften seg, og du får et bedre resultat.

  

GRILL PERFEKT

VI GJØR DET ENKLERE Å GRILLE PERFEKT

Alle Coops Grill Perfekt-produkter er merket med anbefalt grillmetode, steketid og serveringstips. Følg rådene, så er det bare å glede seg til et perfekt resultat.
Les mer her

GRILL ØKOLOGISKE BLÅSKJELL

Hva er forskjellen på økologiske blåskjell og andre blåskjell? Her får du historien bak blåskjellanlegget til Scanfjord som produserer Änglamark økologiske blåskjell.
Les mer her

KOM I STEMNING!

Grilling og hyggelige lag er ikke det samme uten god musikk!
Vi har derfor satt sammen to spillelister for den helt riktige stemningen.

Deilig taffelmusikk
Grillfest med fart

Hva er Grill Perfekt?

GrillPerfekt Logo - Coop.no

En prisvinnende grill-serie fra Coop som legger til rette for at du skal få et perfekt resultat: Gode råvarer pakket i emballasje som forklarer hvilken grillmetode du skal benytte og hvor lang steketid du skal beregne. I år utvides suksess-serien med mange spennende nyheter. God grillsommer!

Coop har et stort utvalg av grill og grilltilbehør i alle prisklasser:  Til Nettbutikken