Slik griller du fisken perfekt

Å lykkes med fisk på grillen er enkelt, bare følg disse fem tipsene.

  1. Grill hel fisk når du skal grille fisk til flere. Hel laks, kveite eller makrell er enklere å grille enn en liten filet, og den setter seg ikke så lett fast på grillen.
     
  2. Enten du skal grille hel fisk eller filet: pensle den med en smaksnøytral olje før du legger den på grillen. Da løsner fisken lettere fra grillristen.
       
  3. Føler du deg usikker på fisk på grillen – legg den i aluminiumsfolie. Da er du garantert at den ikke setter seg fast. Da kan du legge smør, grønnsaker og fisk i samme foliepakken, så har du hele middagen i samme pakke.
         
  4. Bruk steketermometer når du griller fisk også. Spesielt når du griller hel fisk, så kan det være lurt. Hvis du tar fisken når den har 55 grader i kjernetemperatur er den ferdig, og fortsatt saftig.
     
  5. Sitron passer de fleste fiskeretter. Del en sitron i to og grill den på direkte varme med snittflaten ned til den er gyllen. Press sitronen over den sjømaten like før servering, eller la hver gjest gjøre det selv. 
Du finner produktene i Coop Grill Perfekt serien i følgende kjeder: