Langpannekake er en nostalgisk favoritt for mange. I denne oppskriften kombinerer Ida Gran-Jansen en deilig vaniljekake med søt sjokoladekrem. Nam!

Kakebunn:

  • 6 egg
  • 500 g sukker
  • 300 g smeltet smør
  • 2 dl helmelk
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 425 g hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 4 ts vaniljesukker
  • 1 klype salt

Sjokoladekrem:

  • 300 g romtemperert smør
  • 125 g melis
  • 125 g smeltet mørk sjokolade, avkjølt
  • 30 g kakaopulver
  • 2 klyper salt
  • 1 ts vaniljesukker
  • Strøssel til pynt

 

  1. Forvarm ovnen til 175 grader. Kle en langpanne med bakepapir.
  2. Pisk egg og sukker til eg gedosis, det tar ca. 5 minutter på medium/høy hastighet.
  3. Rør sammen smeltet smør, helmelk og naturell yoghurt.
  4. Rør sammen de tørre ingrediensene i en egen bolle.
  5. Rør så inn smørblandingen og de tørre ingrediensene i eggedosisen og pisk til alt har blandet seg.
  6. Hell røren i langpannen og stek i ca. 30 minutter eller til kaken er gjennomstekt.
  7. Avkjøl kaken helt.
  1. Lag sjokoladekremen ved å piske smør og melis hvitt og luftig med en kjøkkenmaskin.
  2. Smelt sjokoladen over vannbad og avkjøl den noe.
  3. Pisk inn smeltet sjokolade og kakaopulver i smøret sammen med salt og vaniljesukker.
  4. Pisk til du har en luftig krem.
  5. Fordel kremen utover kaken og strø på med strøssel.