Du skal ikke ta med fisk på fisketur, sier folk. Men det går faktisk an å gjøre nettopp det!

Kokte poteter kan enten serveres ved siden av eller puttes oppi pakkene sammen med det andre. La barna selv putte i det de har lyst på, og kall det ”skatt fra havet” eller noe annet spennende. 

 

Oppskrift på fiskepakker i folie 

Totaltid 20 minutter

Steketid 15 minutter

 

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • 600 g fiskefilet, gjerne en blanding av f.eks torsk eller laks

  • 12 cherrytomater

  • 2 dl brokkolibuketter

  • 1 pk knaskerøtter

  • 0,5 rødløk, i strimler

  • 1 sitron, i skiver

  • 4 ss smør

  • 1 ts salt

  • 0,25 ts pepper

  • 2 dl rømme

  • 2 ss frisk dill, hakket

  • 0,5 sitron, revet skall

 

Slik lager du fiskepakker i folie

  1. Sett ovnen på 200 °C. 

  2. Skjær fisken i terninger. Fordel fisk og resten av ingrediensene på fire aluminiumsark, og brett tett sammen.

  3. Stek pakkene i ovn ved 200 °C i ca 15 minutter, eller legg dem rett på grillristen til fisken er ferdig.

  4. Pisk sammen rømme og dill, og smak til med salt, pepper og sitron.

 

Visste du dette?

Det er gøy å fiske! Sitter du på en brygge ved havet, kan du få småsei, småtorsk eller kanskje en sjøørret. Sitter du på et svaberg eller i en båt på et vann, kan du for eksempel få abbor, laks eller ørret. Hva er din favoritt?