I hverdagen vil vi gjerne at middagen skal gå raskt å lage, samtidig som den skal være sunn, og selvsagt smake godt. Det kan være en utfordring.

Men ved å ta noen smarte valg, er løsningen ganske enkel – og genial.

Toro grønnsakspasta er fersk pasta med 40 % grønnsaker bakt inn i deigen. Ikke bare får du i deg selv og barna ekstra grønnsaker – siden pastaen er fersk tar den i tillegg bare noen minutter å koke.

 

 

Pasta er genial hverdagsmat, som passer perfekt sammen med ulike sauser, grønnsaker, kjøtt, fisk – eller bare for seg selv.

Her kommer tips til tilbehør og ideer til pastaretter som tar under 7 minutter å lage – fra du starter til middagen er servert. Rettene har gode og rene smaker, og kan fort bli favoritter hos hele familien.

 

 

Tilbehør som passer til grønnsakspasta:

  • Grønnsaker som erter, avokado, agurk, spinat og tomater

  • Salater som ruccula og crispisalat

  • Mango

  • Pesto

  • Urter som dill og basilikum

  • Kyllingfilet og kyllingkjøttdeig

  • Karbonadedeig

  • Laks, scampi, reker eller tunfisk

  • Sauser som fløtesaus, ostesaus, hvitløksaus eller hvit saus

  • Pinjekjerner eller cashewnøtter

  • Olivenolje

  • Oster som parmesanost og revet hvitost 

   

 

Oppskrift på gulrotpasta med laks og mango

Til 2-3 porsjoner trenger du:

 

Slik gjør du :

  1. Del laksen i terninger på ca. 4 cm. Stek lakseterningene i en panne på medium varme i litt olje og smør. Snu lakseterningene etter 1 minutt. Stekes videre i ca 3 minutter. 

  2. Kok opp vann, ta kjelen av platen. Tilsett frosne erter, la dem trekke i vannet i 2 minutter, sil av vannet.

  3. Del mangoen, lag terninger av mangokjøttet.

  4. Kok pastaen etter anvisning på pakken. Koketid er 1 minutt. Når pastaen er ferdig kokt, sil av vannet og legg pastaen på et serveringsfat. Sirkle over litt olje. Bland erter med pastaen. Legg over laksen og mangoen. Evt. pynt med dill. Smak til med salt og pepper.

 

 

Oppskrift på brokkolipasta med kremet kylling

 Til 2-3 porsjoner trenger du:

 

Slik gjør du:

  1. Del kyllingfiletene i tynne, tynne biter. Stek kyllingen på medium varme i olivenolje og litt smør. Brun kyllingen i panne i ca. 3 minutter. Tilsett rødløk og hvitløk i pannen. Når det begynner å lukte hvitløk (tar ca. 1 min) tilsettes fløte. La det putre i pannen i ca 2-3 minutter på medium varme.

  2. Kok pastaen etter anvisning på pakken. Koketid er 1 minutt. Når pastaen er ferdig kokt, sil av vannet og bland pastaen med den kremede kyllingen.

  3. Serveres med soltørkede tomater som er skåret i tynne skriver, og flak av parmesan. Server gjerne med brokkolispirer.

  4. Smak til med salt/pepper.

 

  

Oppskrift på pastasalat med mozzarella og cherrytomater

Til 2-3 porsjoner trenger du:

  • 1 pk Toro fersk grønnsakspasta med rotgrønnsaker

  • 1 pk mozzarellakuler

  • 100 gram gule cherrytomater

  • 100 gram røde cherrytomater

  • 1/2 agurk

  • 1 neve frisk spinat

  • 50 gram rucculasalat

  • 1/3 sitron

  • 1 ts honning

  • 0,4 dl Olivenolje

 

Slik gjør du:

  1. Kok pastaen etter anvisning på pakken. Koketid er 1 minutt. Når pastaen er ferdig kokt, sil av vannet.

  2. Del cherrytomatene i to. Del agurken i små kuber. Grovhakk spinat og ruccula. Legg alt sammen i en stor skål.

  3. Bland sammen olivenolje, honning og sitronsaft av 1/3 sitron, rør godt. Legg det over grønnsakene i den store skålen.

  4. Bland inn den ferdigkokte pastaen. Server.