Det er ingen grunn til å tenke at garderobeskap kun egner seg på soverommet eller i entreen. Selv om de tradisjonelle hyllesystemene er mest kjent for å løse oppbevaringsutfordringene i garderoben, er det flere og flere som oppdager at de kan brukes både på kjøkkenet, barnerommet, hjemmekontoret og i garasjen.

Dermed ligger alt til rette for å få orden i rotet – en gang for alle, uansett hvor mye eller lite plass du har hjemme.

 

Fleksible hyller

- For å utnytte enhver kvadratmeter er det viktig å ha et gjennomtenkt forhold til hva slags garderobeløsning du skal velge, sier Taran S. Grønlie. Hun er interiørdesigner og driver Raffinert Interiør i Oslo.

- Jeg anbefaler alltid å velge løsninger med høydejustering på hyllene. Det gir bedre fleksibilitet, og garderoben kan vokse i takt med endrede behov. Jeg foretrekker hyller av metall, for de er mye enklere å vaske, forteller Grønlie.

 

Foto: Elfa.

 

Garderobeskap som en del av rommet

Mange ønsker å dekke garderoben med skyvedører. Det gir en glatt og ryddig overflate og oppbevaringsplass fra gulv til tak. Måltilpassede skyvedører finnes med mange forskjellige profiler og materialer. Her kan du designe dører som passer din stil og ditt hjem.

- Jeg er personlig veldig glad i MDF-dører som du kan male i samme farge som veggene. Da får du garderobeløsningen integrert som en del av rommet. Har du flere dører, så kan du velge en av dem i enten en kontrastfarge eller med speil, råder Grønlie.

Hun minner om at det også er lurt å velge et skinnesystem av god kvalitet.

- Hjulene på skinnene må lett la seg rengjøre, for der samler det seg lett skitt, råder Grønlie.

HUSK AT du alltid får lavest pris hos Obs Bygg gjennom vårt prisløfte!

Mål riktig

Det første du må gjøre er å måle opp plassen der du skal ha garderobeskapet, slik at du vet hvor mye plass du har å utfolde deg på.

Slik måler du opp til skyvedører:

 

  1. Mål avstanden fra gulv til tak på tre steder. Det er den laveste avstanden som avgjør høyden på dørene.

  2. Mål bredden der du skal ha dørene oppe og nede. Det er den høyeste avstanden som avgjør bredden på dørene.

  3. Ikke la deg stoppe av skråtak. Det finnes beslag som løser det.

 

Les mer om skråtakløsninger her!

 

Foto: Elfa.

 

Løsning inne i garderobeskapet

Når du skal velge system i garderobeskapet, starter du med å velge om du vil ha systemet hengende på veggen eller stående på gulvet. Det vegghengte systemet har en bærelist i toppen, som du hekter hengeskinner på.

Montering av dette er veldig enkelt, og du trenger nesten ikke verktøy:

  1. Fest bærelisten. Den må være helt rett, så bruk vater. Pass på å bruke riktig type skruer, og at de er godt nok dimensjonert. Bærelisten skal festes med de små sporene opp.

  2. Hekt på hengeskinner.

  3. Hekt på hylleknekter der du skal ha hyller, uttrekkbare kurver osv.

  4. Plasser det du ønsker av innredningsprodukter.

 

Lett som bare det!

Her finner du flere tips.  

 

Så er det bare å legge til uttrekkbare kurver, hyller, skostativ, garderobestenger og det du måtte trenge.

 

Foto: Elfa.

 

 

Personlig vri

Alternativet er altså et system som står på gulvet. Det tradisjonelle kurvsystemet eller et system som står på føtter er et godt alternativ hvis du ikke kan bore i veggen. Dette står fritt og er helt uten skruer.

Uansett system: Nå er det bare å lage din helt spesielle og personlige løsning.

Uttrekkbare moduler finnes i ulike dybder, helt ned i 30 cm. Da trenger du bare en 35 cm dyp vegg for å lage en fullfunksjonell oppbevaring. Perfekt for deg som ikke har så mye plass, eller i smale rom som for eksempel entreen

Her kan du være kreativ og kombinere flere dybder, som for eksempel å bruke en smal hylle over en dyp, så får du plass til høye støvletter.