Til hovedinnhold

Odd Martin Rødsvik

Karrierehistorier

Business Controller

Odd Martin Rødsvik

Hva var din første jobb i Norsk Butikkdrift, og hvordan endte du opp med den rollen du har i dag?

  • I 2013 fikk jeg jobb som sommervikar på ICA Supermarked Haugtun, som 2 år senere ble Extra og Norsk Butikkdrift. Jeg jobbet deltid og alle ferier frem til jeg i 2021 flyttet til Oslo for å fullføre mastergraden som siviløkonom. I Oslo jobbet jeg først deltid i flere Extra butikker, før jeg sendte en åpen søknad til Norsk Butikkdrifts servicekontor. I søknaden uttrykte jeg min interesse til å bruke butikkerfaringen i en kontorjobb, noe som resulterte i et internship i HR-avdelingen ved siden av studiene. Etter endt mastergrad sluttet mitt internship, og jeg søkte på et vikariat som Business Controller, noe jeg fikk. Nå har jeg en permanent stilling og stortrives i rollen.

Hva gjorde at du valgte å jobbe hos oss?

  • Det var naturlig for meg å søke sommerjobb i den lokale butikken. Etter hvert innså jeg hvilket enormt maskineri dagligvarebransjen er, noe som bevarte min interesse for å jobbe i dagligvare. Motivasjonen økte ytterligere da jeg så hvor relevant erfaringen fra butikk kunne være for å knytte teori til praksis i studiene. Det er også interessant å forstå hvor mange ledd og deler som må fungere for at varene skal komme frem til hyllen og kjøkkenbenken hos kunden. Dette gjør jobben svært samfunnsrelevant.

Hva er ditt beste minne fra å jobbe i Norsk Butikkdrift?

  • Det er vanskelig å velge blant mange gode minner, men et enkelt svar er alle kakene opp gjennom, enten om det er å feire en milepæl eller kollega.

Et råd til noen som vurderer å starte hos oss?

  • Vær nysgjerrig, still spørsmål til hvorfor ting er som de er. Forsøk å forstå hele verdikjeden – det kan være svært motiverende å få innsikt i hvordan ulike faktorer påvirker bransjen.

Hva ville du egentlig bli når du ble stor?

  • Aldri tenkt så mye over det, men jeg har alltid likt å fikse ting, så helte litt mot ingeniør da jeg var yngre.

Hvis du måtte leve av en type mat resten av livet, hva ville det vært?

  • Pizza, da man kan velge ulike toppinger og gjøre den til hva man vil.

Hva er det mest overraskende du har lært om dagligvarer siden du begynte å jobbe her?

  • At poteter faktisk kan brukes til «alt», og at Boeing hadde brukt poteter til å teste Wifi-signal på fly, da poteter har lignende elektromagnetiske egenskaper som menneskekroppen. Egentlig er det kanskje mest overraskende hva kundene finner på å fortelle 😅

Norsk Butikkdrift som arbeidsgiver

  • ▆▆▆▆▆▆▆▆▆

    ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

    ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
  • ▆▆▆▆▆▆▆▆▆

    ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

    ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
  • ▆▆▆▆▆▆▆▆▆

    ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

    ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
  • ▆▆▆▆▆▆▆▆▆

    ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

    ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit