Til hovedinnhold
boller og søt gjærbakst

Kanelbollekake med rips og bringebær

Nybakte kanelboller er vanskelig å motstå! Sett mange boller sammen i formen, og prøv denne fruktige versjonen som toppes med rips og bringebær!

Kanelbollekake med rips og bringebær på toppen, pyntet med friske urter, og servert på hvitt fat på hvitt trebord, med en rosa skål rørte bringebær i bakgrunnen.

20min / 2t 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

6 porsjoner

Bolledeig:

900ghvetemel

1dlsukker

1tskardemomme

1pkgjær

4dlh-melk

1stkegg

100gsmør (temperert)

1stkegg (til pensling)

Fyll:

200gsmør (temperert)

100gbrunt sukker

2sskanel

1klypesalt

Pynt og tilbehør:

100gbringebær

100grips

3dlbringebær (rørte)

Fremgangsmetode

Smuldre gjæren med det tørre. Tilsett melk og egg. Elt deigen i minst 15 minutter, eller til den er elastisk. Elt inn smøret, litt og litt. Hev deigen til dobbel størrelse.
Kjevle ut deigen til et stort rektangel. Rør sammen ingrediensene til fyllet og smør det utover deigen. Brett deigen sammen og skjær den i striper på tvers. Tvinn hver stripe sammen til små kanelboller og legg dem tett sammen i en kakeform.
Hev til dobbel størrelse. Pensle med egg. Stek på 200 grader i ca. 20 min. Avkjøl på rist. Topp kaken med friske bær og server rørte bær ved siden av.
Vil du ha glasur på kanelbollekaken kan du lage det av melis og litt saft fra de rørte bringebærene.

Tips

Når det kommer til gjærdeig så kommer hevetiden ann på blant annet varmen i rommet. Hever du deigen på et lunt sted vil første heving gjerne ta ca. 1 time, og andre heving ta mellom 45 minutter og 1 time.

Visste du at vi feirer Kanelbollens dag den 4. oktober?

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit