boller og søt gjærbakst
Kanelbollekake med rips og bringebær
Nybakte kanelboller er vanskelig å motstå! Sett mange boller sammen i formen, og prøv denne fruktige versjonen som toppes med rips og bringebær!
20min / 2t 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
6 porsjoner
Bolledeig:
900 ghvetemel
1 dlsukker
1 tskardemomme
1 pkgjær
4 dlh-melk
1 stkegg
100 gsmør (temperert)
1 stkegg (til pensling)
Fyll:
200 gsmør (temperert)
100 gbrunt sukker
2 sskanel
1 klypesalt
Pynt og tilbehør:
100 gbringebær
100 grips
3 dlbringebær (rørte)
Fremgangsmetode
Smuldre gjæren med det tørre. Tilsett melk og egg. Elt deigen i minst 15 minutter, eller til den er elastisk. Elt inn smøret, litt og litt. Hev deigen til dobbel størrelse.
Kjevle ut deigen til et stort rektangel. Rør sammen ingrediensene til fyllet og smør det utover deigen. Brett deigen sammen og skjær den i striper på tvers. Tvinn hver stripe sammen til små kanelboller og legg dem tett sammen i en kakeform.
Hev til dobbel størrelse. Pensle med egg. Stek på 200 grader i ca. 20 min. Avkjøl på rist. Topp kaken med friske bær og server rørte bær ved siden av.
Vil du ha glasur på kanelbollekaken kan du lage det av melis og litt saft fra de rørte bringebærene.
Tips
Når det kommer til gjærdeig så kommer hevetiden ann på blant annet varmen i rommet. Hever du deigen på et lunt sted vil første heving gjerne ta ca. 1 time, og andre heving ta mellom 45 minutter og 1 time.
Visste du at vi feirer Kanelbollens dag den 4. oktober?
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆