boller og søt gjærbakst
Solo-boller med Daim
Luftige, nybakte Solo-boller – det er like digg hele året, men kanskje enda litt diggere i påsken? Ha i hakket Daim, så får du herlig smak av sjokolade og karamell også.
12min / 2t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
Dette trenger du:
900 ghvetemel
1 klypesalt
125 gsukker
1 posetørrgjær
1 tskardemomme
2 dlmelk
3 dlSolo
3 ssferskpresset appelsinjuice
1 stkegg
appelsinskall (revet)
150 gsmør
1 stkDaim (2 pk, grovhakket)
Appelsinglasur:
300 gmelis
en halv stkappelsin (saften av)
3 dråpergul konditorfarge
Fremgangsmetode
Ha mel, salt, sukker, tørrgjær og kardemomme i en bakebolle.
Varm melk, Solo og appelsinjuice til det er fingervarmt eller lunkent, ca. 35 grader C. Bland Solo-melken i det tørre, og tilsett egget og revet appelsinskall. Elt deigen til den er glatt og smidig, ca. 5 min.
Del smøret i terninger, og tilsett smøret litt etter litt mens maskinen går. Elt i ca. 10 min. Ha i grovhakket Daim og kjør det forsiktig så sjokoladen blandes jevnt i deigen.
Dekk bakebollen med plastfolie, og la deigen heve på kjøkkenbenken i 1 time.
Hvelv deigen på et melet underlag, og del den i 20-22 biter. Trill runde, fine boller og legg dem med litt avstand på et stekebrett med bakepapir. Dekk bollene med et rent kjøkkenhåndkle og hev dem i 30 min til.
Stek bollene på 225 grader C i 11-12 min til bollene er gylne.
Avkjøl bollene på rist. Pynt bollene med appelsinglasur hvis du har lyst.
Appelsinglasur
Rør sammen melis og appelsinsaft, men tilsett appelsinsaften litt etter litt. Det er ikke sikkert du trenger all saften. Glasuren må ikke bli for rennende. Rør inn konditorfarge til glasuren er passe gul, og topp bollene med litt glasur.
Tips!
Vil du ta den helt ut, sparer du litt Daim fra oppskriften og drysser hakket Daim over glasuren før den er stivnet. Oooh – Solooo!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆