Til hovedinnhold
brød og bakst

Eltefrie rundstykker

Eltefrie rundstykker rører du sammen om kvelden og lar heve over natten. Da har du raskt nystekte rundstykker til frokost.

Eltefrie rundstykker

20min / 14t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

10 porsjoner

250gsammalt speltmel

250ghvetemel

1tstørrgjær

1tssalt

4dlvann

Fremgangsmetode

Denne oppskriften gir ca. 18-20 rundstykker, avhengig av størrelse.
Ha 250 g sammalt speltmel, 250 g hvetemel, 1 ts tørrgjær og 1 ts salt i en bakebolle. Rør inn 4 dl vann til en jevn deig.
Dekk til deigen og la stå på benken over natten.
Sett ovnen på 210 °C.
Ha deigen ut på et melet bord og del deigen i 18-20 emner. Løft hvert emne over på et stekebrett kledd med bakepapir. Deigen er ganske klissete, så rundstykkene vil ha en rustikk form.
La rundstykkene etterheve i 20 minutter og stek i ovnen i ca. 20 minutter. Server med forskjellig pålegg som eggerøre og røkelaks eller brie og druer.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn