brød og bakst
Grove polarbrød
Har du polarbrød i fryseren har du alltid godt brød klar til både nistepakker og kveldsmat. Havregryn og grovt mel gjør småbrødene ekstra mettende og sunne.
10min / 3t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
12 porsjoner
200 glettkokte havregryn (eller havremel)
500 gfullkornshvetemel
200 gsiktet hvetemel
en halv posetørrgjær (7 gram)
1 tssukker
1 tssalt
3 og en halv dlmelk
3 dlvann
75 gsmør i terninger
Fremgangsmetode
Oppskriften gir ca. 20-24 polarbrød.
Bruk food processor eller stavmikser til å male havregrynene til havremel. Eller bruk havremel dersom du har det.
Bland alt det tørre i bakebollen til kjøkkenmaskinen. Tilsett melk og vann og kjør maskinen med eltekrok på lav hastighet til 10-15 minutter.
Tilsett smør i terninger mens maskinen går. Elt så videre på samme hastighet i 10-15 minutter til. Deigen skal være smidig og det gjør ikke noe om den er litt klissete.
Dekk bollen med lokk eller et fuktig kjøkkenhåndkle og sett deigen til heving i romtemperatur i 1,5- 2 timer.
Forvarm ovnen til 225 grader over- og undervarme.
Velt deigen ut på melet underlag og del deigen i to. Del hvert emne i 10-12 like store emner som trilles til boller. Kjevle bollene flate til de er ca. 1 cm tykke og 10-12 cm i diameter.
Legg brødene på bakepapirkledd stekebrett. Dekk til og sett til etterheving i 30 minutter.
Prikk polarbrødene med spisepinner eller lignende. Det gir brødene sitt karakteristiske utseende samtidig som det forhindrer at de blåser seg opp som pitabrød.
Stek midt i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gjennomstekte og har blitt gylne på undersiden. Avkjøl på rist under et kjøkkenhåndkle slik at polarbrødene holder seg myke.
De polarbrødene som ikke skal spises samme dag bør legges i frysen så snart de er helt avkjølt, da holder de seg best.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆