Til hovedinnhold
brød og bakst

Hjemmelagde potetlefser for nybegynnere

For mange er potetlefser en viktig del av julematen, men få baker dem selv. Med en enkel oppskrift og litt øvelse er det faktisk lettere å lage enn du kanskje tror.

En nybakt stabel med potetlefser hviler under et sjøgrønt kjøkkenhåndkle. Stabelen ligger på et rustikk trefat, omringet av spekemat, sylte og ferske urter.

1t / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

12 porsjoner

1kgmelne poteter (med skall)

1tssalt

120ghvetemel (til ønsket konsistens)

3sshvetemel (til utbaking)

Fremgangsmetode

Kok eller damp potetene møre med skallet på.
Fjern skallet mens potetene er varme. Bruk en kjøttkvern eller potetpresse til å mose potetene i to omganger.
Tilsett saltet og elt godt sammen med hendene.
Fortsett å elte med hendene mens du tilsetter litt og litt mel. Når den er klar, skal deigen være myk og smidig, og ikke klistre seg til hendene. Ikke tilsett for mye mel, da kan lefsene bli tørre og stive som flatbrød.
Del deigen i like store emner, ca. 80 gram hver. Kjevle emnene ut til tynne leiver på melet underlag, ca. 20-22 cm i diameter. Stikk med gaffel så lefsene ikke blåser seg opp under stekingen.
Bruk en rund tallerken eller kakeform til å skjære rundt dersom du vil ha helt runde potetlefser.
Stek potetlefsene raskt på begge sider i en tørr stekepanne eller takke på middels til sterk varme.
Legg lefsene i en stabel, pakket i rent kjøkkenhåndkle. De kan også avkjøles i en plastpose slik at de holder seg myke. Frys ned lefsene som ikke skal spises samme dag, da holder de seg aller best.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit