brød og bakst
Hjemmelaget ciabatta
Du trenger ikke reise til Italia for å nyte nystekte ciabatta. Det er faktisk ganske enkelt å få til den unike smaken hjemme. Her er oppskriften du trenger for å lykkes.
25min / 16t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
8 porsjoner
Fordeig:
250 ghvetemel
en fjerdedel tstørrgjær
200 gkaldt vann (2 dl)
Hoveddeig:
250 ghvetemel
1 tstørrgjær
170 gkaldt vann (1,7 dl)
1 og en halv tssalt
1 ssolivenolje (+ litt til pensling)
Fremgangsmetode
Fordeig
Rør sammen ingrediensene til fordeigen. Dekk bollen med plast og la den stå i romtemperatur i 8-12 timer.
Hoveddeig
Bland fordeig, hvetemel, gjær og vann sammen. Elt 2 minutter på lav hastighet.
Tilsett salt. Øk til middels hastighet og elt videre i ca. 5 minutter. Deigen skal være elastisk og litt klissete.
Hell over olivenolje slik at deigen blir dekket av et tynt lag olje. Dekk til bollen med et fuktig kjøkkenhåndkle og sett til heving i 2 timer.
Slå ned deigen (press hånden ned i deigen slik at den «punkterer»), dekk til og la deigen heve 1 time til.
Velt deigen ut på et melet underlag og del i 8 emner. Form hvert emne til en avlang «tøffel» og legg over på et bakepapirkledd stekebrett.
Pensle plastfolie med litt olje og dekk til ciabattaene. Etterhev i 1 time. Forvarm ovnen til 250 grader når det gjenstår 30 minutter av hevetiden (eller lenger hvis du bruker pizzastein).
Sprut litt vann på ciabattaene med en sprutflaske. Sett brettet midt i ovnen og senk temperaturen til 220 grader. Stek i 20-25 minutter. Avkjøl på rist.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆