brød og bakst
Luftige horn med valmuefrø
Lyse, luftige hjemmebakte horn med valmuefrø er ekstra godt i matpakken og til frokost.
14min / 2t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
8 porsjoner
750 gmel
1 tssalt
1 sssukker
1 pktørrgjær
1 ssLuftigere Bakst fra Idun (kan sløyfes for de blir luftige uten dette også)
100 gsmeltet smør
4 dllunken melk
2 stkegg
1 stkegg til pensling
1 klypevalmuefrø (til topping)
Fremgangsmetode
Denne oppskriften gir 16 horn.
Sett ovnen på 210 grader.
Bland det tørre først, og tilsett så det smeltede smøret, den lunkne melken og to egg. Kna godt, og sett til heving i cirka 45 minutter under plastfolie på et lunt sted.
Del den ferdighevede deigen i to, og kjevle dem ut i to store sirkler. Del deretter sirklene i 8 trekanter (som en pizza), og rull dem sammen - ytterst til innerst slik at spissen havner på utsiden.
Legg hornene på en stekeplate dekket med bakepapir, og etterhev i 30 minutter. Penslet dem med et sammenvispet egg, strø på valmuefrø, og stek midt i ovnene i cirka 14 minutter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆