brød og bakst
Nanbrød på tre måter
Det beste tilbehøret til indisk mat lager du lett i stekepanna. Nystekte, flate nanbrød er herlig å dyppe i en smaksrik og varm curry.
50min / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
6 porsjoner
Dette trenger du til 6 flate nanbrød:
40 gsmør
4 ssyoghurt naturell
1 tstørrgjær
en fjerdedel tssalt
en halv tssukker
250 ghvetemel
50 gsmeltet smør (til topping)
Dette trenger du til sesamnan:
6 tsristede sesamfrø
Dette trenger du til hvitløk- og koriandernan:
3 tsfinhakket hvitløk
3 ssfinhakket koriander
Fremgangsmetode
Smelt smør i en gryte. Trekk gryten av platen. La stå i fem minutter etter at varmen er slått av.
Bland yoghurt, gjær, salt og sukker.
Spe med smøret mens du rører. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.
Tilsett hvetemel, litt etter litt og elt deigen til den er fin og glatt.
Kle bakebollen med plast og kjøkkenhåndkle og sett deigen til heving på et lunt sted i 45 minutter.
Del deigen i seks emner.
Varm en panne og legg ett og ett brød i pannen. Stek på medium varme i tre-fire minutter. Snu brødet. Stek i nye tre-fire minutter. Pensle med smør på oversiden.
Lag sesamnan
Strø 6 ts ristede sesamfrø over den smørpenslede overflaten.
Slik lager du hvitløk- og koriandernan
Elt inn 3 ts hvitløk og 3 ss finhakket frisk koriander i deigen og kjevle ut emner ut til tynne brød. Stek som anvist over.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆