brød og bakst

Nanbrød på tre måter

Det beste tilbehøret til indisk mat lager du lett i stekepanna. Nystekte, flate nanbrød er herlig å dyppe i en smaksrik og varm curry.

flate-nanbrod-hovedbilde.jpg

50min / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

6 porsjoner

Dette trenger du til 6 flate nanbrød:

40gsmør

4ssyoghurt naturell

1tstørrgjær

en fjerdedeltssalt

en halvtssukker

250ghvetemel

50gsmeltet smør (til topping)

Dette trenger du til sesamnan:

6tsristede sesamfrø

Dette trenger du til hvitløk- og koriandernan:

3tsfinhakket hvitløk

3ssfinhakket koriander

Fremgangsmetode

Smelt smør i en gryte. Trekk gryten av platen. La stå i fem minutter etter at varmen er slått av.
Bland yoghurt, gjær, salt og sukker.
Spe med smøret mens du rører. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.
Tilsett hvetemel, litt etter litt og elt deigen til den er fin og glatt.
Kle bakebollen med plast og kjøkkenhåndkle og sett deigen til heving på et lunt sted i 45 minutter.
Del deigen i seks emner.
Varm en panne og legg ett og ett brød i pannen. Stek på medium varme i tre-fire minutter. Snu brødet. Stek i nye tre-fire minutter. Pensle med smør på oversiden.

Lag sesamnan

Strø 6 ts ristede sesamfrø over den smørpenslede overflaten.

Slik lager du hvitløk- og koriandernan

Elt inn 3 ts hvitløk og 3 ss finhakket frisk koriander i deigen og kjevle ut emner ut til tynne brød. Stek som anvist over.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit