Til hovedinnhold
middagspai

Pai med ost og skinke

Pai med ost og skinke er en klassiker, og passer godt til både hverdag og fest.

Pai med ost og skinke i en hvit ildfast form, retten er toppet med tomat og løk

40min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

1pkMaizena paibunn

1 og en fjerdededlvann

1stkløk

1pkcherrytomater

1pksmårettskinke

200grevet ost, f.eks. Jarlsberg

3stkegg

2dlmatfløte

en halvtssalt

en fjerdedeltspepper

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 200 °C. Lag 1 pakke paibunn med 1,25 dl vann etter anvisning på pakken. Kjevle ut på et melet bord og kle en paiform på 26-28 cm i diameter med deigen.
Del 1 løk i tynne skiver, 1 pakke cherrytomater i to og fordel utover paibunnen med smårettskinke og revet ost.
Pisk sammen 3 egg, 2 dl matfløte, 0,5 ts salt og 0,25 ts pepper og hell over. Stek paien midt i ovnen i 35-40 minutter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit