Pinnebrød med sjokolade
Pinnebrød-deig er superkjapt å lage, og blander du inn sjokoladedråper eller grovhakket sjokolade tar du turgleden til et nytt nivå!
10min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
4 dlhvetemel
en halv tssalt
2 tsbakepulver
4 ssolje
1 og en halv dlmelk
50 gsjokoladedråper (eller grovhakket sjokolade)
Fremgangsmetode
Deigen gir 8 pinnebrød. Den inneholder ikke gjær, noe som gjør at du ikke trenger å vente på at den skal heve før du drar ut i skogen eller på stranda.
Når du skal grille
Rull deigklumpen til en pølse på rundt to cm i diameter. Tvinn deigen rundt pinnen og stek den på glørne, ikke flammene. Da får den en jevn varme, og du unngår brent pinnebrød som er rått inni.
Jo ferskere trepinne til å steke pinnebrød med, jo bedre. Spikk gjerne spyd når dere kommer til bestemmelsesstedet. Da blir det mindre å bære på, og en fersk trepinne tar ikke så lett fyr når du steker.
Ta barken av der brødet skal være. For ekstra godt resultat, kan du varme delen der brødet skal være over ilden, men ikke varmere enn at du skal kunne ta rundt pinnen med hånden.
Stek i 10 min over kull og snu ofte. Skyv brødet forsiktig av pinnen og brødet er klart til å spises.
Ekstra gode pinnebrød
Har du tid og overskudd, kan du sprite opp pinnebrødet med ekstra ingredienser. Ha noen hakkede, friske urter og/eller revet ost i deigen. Til denne oppskriften er 1 dl ost passe, og 2 ss med for eksempel basilikum.