brød og bakst
Pull apart -hvitløksbrød med ost
Nystekt pull apart -hvitløksbrød med ost er det perfekte tilbehøret til alt fra fiskesuppe og grillmat, til lette sommersalater.
15min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 stklyst landbrød (eller smørloff)
150 gsmør
4 feddfinhakket hvitløk
2 ssfinhakkede friske urter (fks. bladpersille, oregano og timian)
200 ggulost (eller mozzarella, revet)
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 220 grader, over- og undervarme.
Skjær brødet på kryss og tvers, uten å skjære helt igjennom. Legg på bakepapirkledd stekebrett eller i en stor ildfast form.
Fyll brødet med revet ost. Skiver med chèvre eller blåmuggost smaker også godt sammen med gulosten.
Smelt smør og rør inn finhakket hvitløk og ferske urter. Hell urtesmøret over brødet og osten, godt ned i alle sprekkene.
Stek hvitløksbrødet midt i ovnen i ca. 15 minutter. Dekk til med aluminiumsfolie underveis hvis brødet ser ut til å bli for godt stekt på toppen. Hvitløksbrødet er best med en gang det kommer ut av ovnen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆