rundstykker
Eltefrie rundstykker
Eltefrie rundstykker rører du sammen om kvelden og lar heve over natten. Da har du raskt nystekte rundstykker til frokost.
20min / 14t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
10 porsjoner
250 gsammalt speltmel
250 ghvetemel
1 tstørrgjær
1 tssalt
4 dlvann
Fremgangsmetode
Denne oppskriften gir ca. 18-20 rundstykker, avhengig av størrelse.
Ha 250 g sammalt speltmel, 250 g hvetemel, 1 ts tørrgjær og 1 ts salt i en bakebolle. Rør inn 4 dl vann til en jevn deig.
Dekk til deigen og la stå på benken over natten.
Sett ovnen på 210 °C.
Ha deigen ut på et melet bord og del deigen i 18-20 emner. Løft hvert emne over på et stekebrett kledd med bakepapir. Deigen er ganske klissete, så rundstykkene vil ha en rustikk form.
La rundstykkene etterheve i 20 minutter og stek i ovnen i ca. 20 minutter. Server med forskjellig pålegg som eggerøre og røkelaks eller brie og druer.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆