Til hovedinnhold
rundstykker

Halvgrove turstykker

Hjemmebakte rundstykker gjør turopplevelsen enda bedre. Stek dem på turen, eller bak dem hjemme før du drar. Vi gir deg oppskrift og fremgangsmåte på begge deler!

Melstrødde grove rundstykker, eller turstykker som vi kaller dem, på rund kjølerist. Risten står på et trebord, med lyseblå linserviett under.

20min / 1t 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

12 porsjoner

500ghvetemel

500gfullkornshvetemel

50gfersk gjær (eller 1 pose tørrgjær)

15gsalt

30gmargarin

6dlvann

Fremgangsmetode

Hvis du vil bake på tur

Bruk tørrgjær og bland alt det tørre i en beholder. Ta med vann i flaske, og rør ut på tur. Legg store skjeer på en stekepanne (med lokk, helst), og stek over bålvarme.
Regn med 20 minutter per omgang, litt avhengig av hvor stort og varmt bålet ditt er.
Rundstykkene vil heve under lokket. Pass på at ikke du er for nær varmen, da brenner du undersiden, men heller ikke så langt unna at du ikke får gjennomstekte rundstykker.

Hvis du vil bake hjemme

Rør ut gjær i lunkent vann.
Rør inn salt, smør og mel til du har en jevn, fast deig. La heve minst 30 minutter.
Rull rundstykker og etterhev 30 minutter.
Sett ovnen på 225 grader, stek i 15-20 minutter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit