rundstykker
Halvgrove turstykker
Hjemmebakte rundstykker gjør turopplevelsen enda bedre. Stek dem på turen, eller bak dem hjemme før du drar. Vi gir deg oppskrift og fremgangsmåte på begge deler!
20min / 1t 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
12 porsjoner
500 ghvetemel
500 gfullkornshvetemel
50 gfersk gjær (eller 1 pose tørrgjær)
15 gsalt
30 gmargarin
6 dlvann
Fremgangsmetode
Hvis du vil bake på tur
Bruk tørrgjær og bland alt det tørre i en beholder. Ta med vann i flaske, og rør ut på tur. Legg store skjeer på en stekepanne (med lokk, helst), og stek over bålvarme.
Regn med 20 minutter per omgang, litt avhengig av hvor stort og varmt bålet ditt er.
Rundstykkene vil heve under lokket. Pass på at ikke du er for nær varmen, da brenner du undersiden, men heller ikke så langt unna at du ikke får gjennomstekte rundstykker.
Hvis du vil bake hjemme
Rør ut gjær i lunkent vann.
Rør inn salt, smør og mel til du har en jevn, fast deig. La heve minst 30 minutter.
Rull rundstykker og etterhev 30 minutter.
Sett ovnen på 225 grader, stek i 15-20 minutter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆